Додому НОВИНИ Влада і громада Бердичівські оперативники затримали чоловіка, який накрав у сусіда майна на 50 тисяч...

Бердичівські оперативники затримали чоловіка, який накрав у сусіда майна на 50 тисяч гривень.

515
ПОДІЛИТИСЬ

Працівники міськвідділу міліції затримали 29-річного жителя одного з сіл району. Чоловік обікрав складські приміщення сусіда, де зберігалися електроприлади та інструменти. Нині підозрюваного взято під варту.

До міліції звернувся 60-річний заявник. Пенсіонер розповів, що майже увесь час знаходиться в м. Києві, але у с. Іванківці Бердичівського району має домогосподарство. Нещодавно, приїхавши додому, він виявив, що на сараї та гаражі зірвані металеві штаби. Ці приміщення чоловік використовував як склади і звідти пропало: 2 газових котли, 8 електрообігрівачів, 3 бойлери, перфоратор, шуруповерт, електролобзик, велосипед та інші господарські речі.

Загалом чоловік оцінив суму збитку у 50 тисяч гривень.

Для більш детального з’ясування всіх обставин правоохоронці виїхали у село. У ході опитування місцевих жителів вдалося з’ясувати, що до крадіжки може бути причетний 29-річний парубок. Молодик ніде не працює, однак зловживає спиртним постійно й загалом веде асоціальний спосіб життя.

За місцем його проживання частину викрадених речей було вилучено. Проводяться заходи для встановлення місця знаходження іншого майна. Також затриманого перевіряють на причетність до інших подібних злочинів, учинених на території району. Наприкінці червня міськрайонним судом затриманому було обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Як повідомив Роман Зайцев, дії чоловіка трактуються кримінальним кодексом як крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище (ч. 3 ст. 185 ККУ). Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Бердичівський МВ УМВС України
в Житомирській області.