Всесвітній день здоров’я.

Всесвітній день здоров’я.

379
0
ПОДІЛИТИСЬ

Дбайливе ставлення до власного здоров’я – це досить актуальна проблема сучасного суспільства, адже здоров’я вважається головною суспільною цінністю. Ведення здорового способу життя важливе для кожної людини, і в першу чергу – для підростаючого покоління. Отож 7 квітня міжнародне співтовариство відзначає Всесвітній день здоров’я. Це свято було засновано на честь створення Всесвітньої організації охорони здоров’я. Основним елементом якого є надання інформації населенню в профілактичних цілях різного спрямування.

У 2015 році Всесвітній день здоров’я проходить під гаслом: “Від ферми до тарілки – зробити продукти харчування безпечними!”. Небезпечні продукти створюють глобальні загрози в галузі охорони здоров’я та становлять небезпеку для здоров’я кожної людини. Діти грудного та раннього віку, вагітні жінки, літні люди і люди, які страждають будь-яким захворюванням, відносяться до найбільш вразливих категорій населення. Адже за даними ВООЗ, небезпечні харчові продукти пов’язані зі смертю приблизно двох мільйонів чоловік щорічно, головним чином дітей. Патогенні бактерії, віруси, паразити або хімічні речовини, що містяться в їжі, є причиною більше 200 захворювань.

На основі цього студенти Бердичівського медичного коледжу взяли безпосередню участь у проведенні місячника  до Всесвітнього дня здоров’я, який включав в себе відкриті виховні години на тему: “В чому полягає секрет здоров’я?”, лекторії в школах міста на тему: “Як зростати здоровим?”, профілактичну роботу з населенням на тему: “Здоров’я – неоцінений скарб нації” та науково-практичну конференцію на тему: “Раціональне харчування – запорука довголіття”, що були спрямовані на збереження і зміцнення здоров’я.

Агітбригади студентів пропагували здоровий спосіб життя серед жителів міста Бердичева та району, розповсюджуючи буклети з досить корисною інформацією про складові здоров’я, харчові добавки та їх вплив на організм людини, а також правильне та збалансоване харчування. Не всі люди достатньо проінформовані про здоровий спосіб життя, а деякі свідомо ним нехтують. Тому студентська молодь і проводила сан-просвітню роботу в місцях масового скупчення людей: в районах ринку, універмагу, авто- та залізничного вокзалів.

А за допомогою анкетування серед школярів було виявлено основні проблеми підростаючого покоління: його ставлення до вживання небезпечних продуктів та відношення до здорового способу життя в цілому. Тому проведені студентами лекторії в школах міста для учнів 5-7 класів містять інформацію про шкідливість харчових добавок в продуктах харчування, адже саме ця вікова категорія дітей досить вразлива і потрапляє в зону ризику, так як масово і у великій кількості вживають чіпси, сухарики, мівіну, солодкі газовані напої, шоколадні батончики і т.п., що містять вбивчі харчові добавки.

Відкрита виховна година, була спрямована на розкриття секретів здоров’я і довголіття, а конференція містить питання щодо особливостей харчування студентської молоді, де з’ясували, що для них є альтернативою довголіття, а що зброєю масового знищення.

Всі види проведеної роботи були спрямовані на реалізацію актуальної проблеми – відповідального ставлення до здоров’я як найважливішої умови оздоровлення суспільства.

Мордалевич Н.В., викладач БЖД,
Супруненко І.А., викладач хімії
Бердичівського медичного коледжу.

med_04 med_05 med_02 med_03

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ