Додому НОВИНИ Влада і громада “Все робили люди”. І він з ними…

“Все робили люди”. І він з ними…

646
ПОДІЛИТИСЬ

pavlenko_solotvВ ці травневі дні на 88 році життя, не доживши лише кілька днів до Великої Перемоги, пішов з життя фронтовик-переможець, учасник бойових дій, колишній голова колгоспу “Гігант” із с. Старий Солотвин Павленко Василь Піонович.

Сумлінний трудівник, людина високопрофесійна, високої культури, добропорядності і дисциплінованості.

Працював на різних посадах з великою відповідальністю, адже в 16 років пішов на фронт (пішов провідати батька, коли його частина перебувала на Вінниччині і там залишився воювати), де отримав бойове загартування і витримку.

14 років (з 1961 по 1975 р.р.) очолював колгосп “Гігант”. На запитання: “Що Ви зробили для села за часів свого головування?” – Відповідав просто: – “Нічого. Усе робили люди”. Та чи б зробили стільки без чесного, наполегливого, цілеспрямованого, чуйного до болю людей та небайдужого до долі рідного краю керівника?

Досить повчальним для нинішніх керівників є такий факт. За часи його головування розпочалося асфальтування доріг у селі, а вулиця, на якій він жив і досі не асфальтована. – “Не встиг, – говорив він, – головне, що всі інші вулиці зроблено”.

Про його принциповість говорить і те, що він керівник-комуніст не дав знести в селі церкву, за що на той час могли звільнити з роботи і виключити з партії.

За трудові і бойові заслуги перед Батьківщиною Василь Піонович нагороджений багатьма орденами та медалями, Почесними грамотами.

Сумуємо від втрати і висловлюємо глибоке співчуття рідним і близьким покійного. Світла пам’ять про нього завжди з нами. Хто його знав – згадайте і пом’яніть.

Бердичівська районна організація ветеранів,
Солотвинська первинна партійна організація та райком КПУ.