Додому НОВИНИ Влада і громада Дорогі брати і сестри! Від щирого серця сповненого пасхальною радістю, звертаю до...

Дорогі брати і сестри! Від щирого серця сповненого пасхальною радістю, звертаю до вас радісні та життєствердні слова пасхального вітання: Христос Воскрес!

701
ПОДІЛИТИСЬ

Дорогі брати і сестри!

Від щирого серця сповненого пасхальною радістю, звертаю до вас радісні та життєствердні слова пасхального вітання: Христос Воскрес!

nykodym
+ НИКОДИМ, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський.

Через тисячоліття звучить це благовістя: від того пам’ятного світанку, відколи вперше пролунали ці слова, відколи учні Христові побачили відвалений камінь та порожній гроб і ангели сказали їм, що Розіп’ятого немає тут – Він воскрес! Тому Сам Господь, живий і недоторканий, явився жінкам-мироносицям, учням на Еммауській дорозі, а відтак і усім апостолам, зібраним разом (Мк. 16: 9-14).

Воскреслий Господь скасував могутність смерті. Тому ми сьогодні “смерти празднуем умервщление, адово разрушение, инаго жития вечнаго начало”. Саме ця надія, подарована Воскресінням Христа, допомагає християнам не боятися зустрічі зі смертю, втішає і допомагає нашому народу пережити втрати молодих воїнів, що героїчно віддають свої життя за ближніх своїх.

Дорогі брати і сестри! Нині, у світлій таємничості пасхальної ночі, звернімо щиру молитву до Воскреслого Господа про нашу багатостраждальну Україну, щоб Він дарував нам мир!

Дорога моя паство! Сердечно вітаю вас зі світлим Христовим Воскресінням – Пасхою Господньою! Нехай Воскреслий Спаситель світу благословить кожного з вас миром, здоров’ям і благоденством!

ВОІСТИНУ ХРИСТОС ВОСКРЕС!

+ НИКОДИМ,
архієпископ Житомирський і
Новоград-Волинський.

Пасха Христова, 2015 р.
м. Житомир.