Додому НОВИНИ Культура Подаруй музею експонат.

Подаруй музею експонат.

872
ПОДІЛИТИСЬ

18 травня музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято — Міжнародний день музеїв. Цей день вшановується у всьому світі, оскільки музейні працівники причетні до ознайомлення всіх людей з історією, високим мистецтвом і досягненнями людства. Кожен похід до краєзнавчого або будь-якого іншого спеціалізованого музею несе в собі багато цікавого. Цей день з’явився в календарі в 1977 році, коли на черговому засіданні Міжнародної ради музеїв було прийнято рішення про встановлення цього свята. І з 1978 року цей день відзначається щорічно більш ніж у 150 країнах.

За словами Жака Перо, президента Міжнародної ради музеїв, “Музеї повинні зайняти місце в серці суспільства і бути відкритими громадськості. Розвиток наших установ залежить у великій мірі від допомоги громадськості, і ми повинні запропонувати їй можливість підтримати наші цілі і взяти участь в нашій роботі. Таким чином, необхідно, щоб музеї та суспільство працювали разом в дусі творчості та інновацій”.

Тому в цей день, 18 травня, колектив Музею історії міста Бердичева приймає привітання і проводить акцію “Подаруй музею експонат”. Ми приймаємо старовинні знаряддя праці, предмети хатнього вжитку та побуту, вишиванки, витинанки, писанки, монети, паперові гроші, нагороди та значки, ікони та культові предмети, книги-стародруки, археологічні знахідки, картини та скульптури, вироби місцевих підприємств довоєнного часу, документи та фотознімки, вироби з металу, кераміки, дерева, шкіри, соломи, музичні інструменти, предмети військового спорядження різних періодів і  також з території, де нині проводиться АТО, та інші цікаві речі, які можуть стати музейними експонатами. Приймаються також предмети з комуністичною символікою, зберігання та використання яких дозволено діючим законодавством лише в музеях. Запрошуємо усіх бажаючих громадян стати учасниками формування музейного зібрання!!!

18 травня музей працює в звичному режимі, з 9-00 до 17-00 години, але без перерви на обід. Пропонуємо всім відзначити Міжнародний день музеїв разом з нами і поповнити музей новими цікавими експонатами. Наша адреса: м. Бердичів, площа Соборна, 25.

Павло СКАВРОНСЬКИЙ,
директор Музею історії міста Бердичева.