Додому НОВИНИ Влада і громада Сергій Машковський: готовність фортифікацій – 100%.

Сергій Машковський: готовність фортифікацій – 100%.

510
ПОДІЛИТИСЬ

Одне з першочергових завдань, що стоять на сьогодні перед Житомирщиною та Україною в цілому – укріплення обороноздатності держави. Тому на сході країни триває активне будівництво фортифікацій.

Будівництво Житомирська обласна державна адміністрація проводить у співпраці з Луганською військово-цивільною адміністрацією.

Завдання з будівництва опорних пунктів та обладнання рубежів і позицій Житомирщина виконує в повному обсязі. Готовність відведених нам споруд – 100%.
Змінами до проектно-кошторисної документації визначено також додатковий об’єм робіт. Тому на пунктах поблизу с. Тошківка та с. Гірське проводиться додаткове обладнання вогнево-опорних пунктів.

Як повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський, на даний час всі сили сконцентровані на будівництві останнього об’єкту поблизу с. Кірово Донецької області.

baza1“Це буде найбільша захисна споруда, яка займе близько 40 га. На будівництві працює більше 60 людей та близько 10 одиниць техніки. Темпи зведення – прискорені”, – сказав керівник області, який минулого тижня вже вкотре відвідав будівництво. “Роботи ведуться в надважких умовах, під постійними обстрілами. Минулого тижня вівся масовий обстріл території поблизу с. Тошківка”, – повідомив перший заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Михайло Пухтаєвич. Також несприятливими є погодні умови: періодичні зливи знижують темпи робіт.

“Незважаючи на всі труднощі, завдання Президента буде виконано в повному обсязі”, – запевнив Сергій Машковський.