Додому Колонка редактора Тривога селян. І не тільки їх…

Тривога селян. І не тільки їх…

569
ПОДІЛИТИСЬ

Тривога селян. І не тільки їх…
При нинішній ціні на дизпаливо, яка вже перевищила вартість 95 бензину, тривожними стають прогнози на ціну хліба в майбутньому. Адже вже нині ціна буханця хліба, який випікається з торішнього врожаю, майже щоденно зростає.
А подорожчали ж не лише пальне, а й мінеральні добрива, засоби захисту рослин, запчастини та інші складові сільськогосподарського виробництва.
Розмов про підтримку сільських товаровиробників йде багато, але чомусь щорічно саме перед весняно-посівною кампанією ростуть ціни для сільгосппідприємств та фермерів.
Дивними також є переможні рапорти про те, що Україна і зараз продовжує продавати зерно за кордон. А може краще залишити його для внутрішнього споживання в цей непростий час для здешевлення ціни на хліб?

Говорили про місячник, субсидії, лазню та інше
На засіданні виконкому міської ради прийняли рішення щодо проведення двомісячника благоустрою і санітарії, який буде тривати до 10 травня.
З інформацією про призначення субсидій за оплату житлово-комунальних послуг виступив начальник управління праці та соціального захисту населення Олег Павліківський, який зокрема, зазначив, що в минулому році субсидії отримали 7 тисяч сімей на суму 1 мільйон гривень.
Як відомо, з 1 квітня мінімальний тариф на газ для тих, хто споживатиме його до 200 кубометрів на місяць, становитиме 3,60 гривень за 1 куб. Хто споживатиме більше 200 кубів – вартість становитиме 7 гривень 18 копійок. А в період з 1 травня до 30 вересня (в неопалювальний період) ціна природного газу становитиме 7 гривень 18 копійок за куб незалежно від обсягів споживання.
Крім того, з 1 квітня підвищуються також тарифи на електроенергію для населення.
Тому в цьому році процедура отримання субсидій буде дуже спрощена: її можна буде отримати заповнивши лише 2 документи – заяву та декларацію про доходи. Ці документи до 1 квітня повинні розробити і надати жителям відповідні служби.
Детальніше щодо призначення субсидії можна отримати за телефоном “гарячої лінії” 2-23-79, або в кабінеті № 1 управління праці.
На виконкомі прийнято також рішення щодо зміни в роботі та оплаті за послуги міської лазні.
Читайте на стор. 7 друкованого видання.

“Кубометри газу йдуть, а тепла немає…”
Це слова мешканців села Слободище, які скаржаться на те, що газ, який вони нині споживають, дуже низької якості. Відчувається, кажуть селяни, що він йде з домішками і дуже закопчує посуд. Ціна газу росте неймовірно, а ось якість падає…

Володимир Кравченко.