Додому НОВИНИ Влада і громада Артемівські та Соледарські дітлахи в гостях у бердичівських артилеристів

Артемівські та Соледарські дітлахи в гостях у бердичівських артилеристів

606
ПОДІЛИТИСЬ

13-го липня у рамках програми табірного відпочинку до бердичівської військової частини прибула збірна учнівсько-педагогічна команда із Бахмутської загальноосвітньої школи. Діти 2-11-х класів разом зі своїми вчителями та директоркою навчального закладу із несподіваним, але дуже приємним візитом цілеспрямовано приїхали до своїх друзів – артилеристів.

Подружилися військовики та школярі ще давно. Із початком проведення антитерористичної операції бердичівляни, чим могли, почали допомагати їм, а вони навзаєм підтримували бердичівлян. Передавали хлопцям пиріжки, відправляли листівки, запрошували на різні урочистості, що проводилися у стінах школи. Загалом, дружба зав’язалася одразу і з кожним днем лише міцнішала.

DSCN0757_1Саме тому зустріч виявилася надзвичайно теплою та радісною для обох сторін. Військовослужбовці із великим задоволенням запросили гостей до свого військового обійстя. Розпочали масштабну екскурсію традиційно із Музею бойової слави частини. Далі пішли оглядати казарми, які на час служби заміняють військовим домашній затишок. Побували і у спортивному комплексі, де тренуються захисники. Там одразу і спробували свої сили: дівчата стрибали через козла, хлопці віджималися на брусах, згодом по черзі піднімали гантелі. Дітлашня була приємно вражена спортивним оснащенням тренувальних залів спорткомплексу, його кількістю, якістю і можливостями, що відкривають наявні в укомплектуванні снаряди для проведення ефективних занять із фізичної підготовки.

DSCN0824_1Трохи потренувавшись, команда рушила далі. Туди, де захоплені очі учнів і учителів приворожила справжня військова техніка. Непересічна можливість випала гостям: їм дозволили “оглянути” залізних коней з усіх боків. Запитували про назви, цікавилися технічними можливостями “машин”, залазили усередину, заглядали у всі дірки, нишпорили усіма закапелками. Коротше кажучи, на мить відчули себе справжніми артилеристами і зрозуміли, що військовим бути дуже нелегко і відповідально. Проте гідна професія захищати, цікава. А тому у багатьох одразу виникло непереборне бажання щонайшвидше вирости і також стати на захист рідної землі.

Спробувати себе у бойовій дії змогли хлопчаки. Імітоване поле, імітована ціль і холості набої позакладали вуха, але й вражень залишилося на роки. У руках, на щастя, стрілецьку зброю тримали уперше. Проте не злякалися. Укотре вражало безстрашшя та сміливість українських вояків, які там, у зоні АТО, зі зброєю не розлучаються ні на мить.

DSCN0850_1Нагулявшись досхочу, завітали і до їдальні. Дякували кухарям, що так “багато дають і так смачно годують”. А наприкінці щиру вдячність за справді неймовірну у таких складних у країні умовах подорож висловили тим, завдяки кому мрія побувати “західніше” здійснилися: бердичівській волонтерці Ірині Піскун за організацію і командиру частини за наданий для перевезення транспорт.

К.В. Пухальська,
прес-офіцер військової частини – польова пошта В3231

DSCN0810_1 DSCN0772_1 DSCN0795_1