Додому ІНФОРМАЦІЯ Бердичівська міліція закликає громадян подбати про безпеку гаражів.

Бердичівська міліція закликає громадян подбати про безпеку гаражів.

624
ПОДІЛИТИСЬ

Серед майнових крадіжок чималу частку становлять крадіжки речей, що зберігаються в гаражах. Це і акумуляторні батареї, і магнітоли, і запчастини та різний господарський інвентар. При цьому об’єктами злочинів стають гаражі в кооперативах так і такі, які окремо розташовані. Тому правоохоронці закликають громадян подбати про надійну безпеку гаражів щоб заздалегідь запобігти зломам і крадіжкам.

Щоб не постраждати від зловмисників, в першу чергу зверніть увагу на ворота, які повинні бути надійно з’єднані зі стінами гаража. Найкращий варіант –металеві ворота.
Дах та вікна гаража є одним із самих уразливих місць, тому подбайте про зміцнення крівлі та повної відсутність вікон у гаражі, якщо все-таки вікна є, то встановіть додатковий захист у вигляді металевих дверцят, що будуть закриватися поверх вікна із внутрішньої сторони.

Також подумайте про можливість установки сигналізації в гараж.

Сигналізація буває двох видів, автономна й з підключенням на пульт централізованої охорони:
– автономний варіант допоможе злякати зловмисників, сиреною або проблисковим маячком, і приверне увагу охоронця гаражів (у випадку якщо гараж перебуває в кооперативі);
– якщо ваш гараж у віддаленому місці й привернути увагу буде важко, то рекомендується встановити сигналізацію з підключенням на пульт централізованої охорони. У випадку проникнення на пульті відображається “спрацювання” сигналізації й направляється наряд групи швидкого реагування. Як правило, прибуття становить близько 5 — 10 хвилин, залежно від близькості дислокації групи реагування. Пульт може бути як приватним, так і державним.

Тому, якщо є можливість, користуйтеся послугами Державної служби охорони. Це убереже ваше помешкання від проникнення небажаних «гостей».

Бердичівський МВ УМВС України
в Житомирській області