ПОДІЛИТИСЬ

Спортивне свято приурочене Дню Захисника України та Дню українського козацтва під гаслом “Ми нащадки козацької слави” відбулося у спортивній залі Гришковецької гімназії. У ньому взяли участь збірні команди 11 шкіл Бердичівського району.

Привітати учасників змагань, вболівальників, гостей заходу, педагогів зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, з Днем козацтва та з Днем Захисника України сюди завітали голова райдержадміністрації Е.Є. Томашевський, перший заступник голови райдержадміністрації Т.В. Наумчук заступник голови районної ради Ю.Ю. Волошин, Гришковецький селищний голова З.Є. Стаднік, начальник відділу освіти В.Л. Муренко, начальник відділу культури і туризму Л.П. Кобилінський, начальник відділу у справах сім’ї, молоді і спорту райдержадміністрації Г.М. Галущак.

Почесними гостями заходу були: представники військової частини майор О.М. Гуменюк, підполковник С.М. Таргонський, капітан, старший психолог Райківської виправної колонії №73 С.О. Рибченко, наказний отаман Бердичева і Бердичівського району, куреня Максима Кривоноса генерал-лейтенант Українського козацтва В.О. Азізов.

Свято розпочалося з козацького маршу, під звуки якого виходили учасники спортивних змагань. Винесені Прапор України, Прапор Бердичівського району та Прапор козацтва. Команди-учасниці вишикувалися у колони та усі разом виконали Гімн України.

SL746962_1У вітальному слові голова райдержадміністрації Едуард Томашевський наголосив на важливості і значимості часів козацької слави для прийдешніх поколінь, подякував нинішнім захисникам України, які з гідністю виконали свій обов’язок і повернулися додому, і, звісно, тим, хто зараз несе службу на передовій та додав: “Користуючись нагодою, звертаюся до молодого підростаючого покоління. Вашим обов’язком сьогодні є обов’язок гарно вчитися, здобувати необхідну освіту, бути сміливими, обізнаними, ініціативними, нескореними, любити свою Батьківщину, аби згодом стати гідними нащадками славного козацького роду”.

Неможливо передати словами того неймовірного захоплення і прозорості дитячих почуттів, коли до слова запросили учасника антитерористичної операції Олександра Миколайовича Гуменюка, який разом зі своїм бойовим побратимом Сергієм Миколайовичем Таргонським завітав на свято до школи. Учні зустріли Героїв бурхливими оплесками, які ще довгий час не вщухали…

По закінченню урочистих виступів керівництва району та гостей заходу, що перепліталися з художніми номерами артистів районного будинку культури, розпочалися змагання між збірними командами. Першим конкурсом була презентація команди – це представлення команди з використанням танцю, вокалу, художнього слова. Команди учасниці Бистрицької ЗОШ, Гришковецької гімназії, Мирославської, Озадівської, Радянської, Райківської, Семенівської, Скраглівської, Слободищенської, Швайківської, Малосілківської ЗОШ у цьому конкурсі оцінювало компетентне і суворе журі – це керівництво району та гості.

Види спортивних змагань у яких брали участь команди: “Човниковий біг”, стрибки у довжину з місця, згинання та розгинання рук в упорі лежачи, орієнтування на місцевості, перетягування канату, естафета “Герць козацький джур” оцінювали та визначали переможців тренери, вчителі фізичного виховання і директор дитячо-юнацької школи Бердичівського району Ю.В. Легкий.

Кращими з кращих у загальнокомандному заліку за оцінкою журі стали збірна Гришковецької гімназії – І місце, Озадівської – ІІ місце, Семенівської ЗОШ – ІІІ місце.

Усім учасникам спортивного заходу був подарований гарний настрій та задоволення від організаторів свята, а дирекція Гришковецької гімназії забезпечила гарячий чай для юних спортсменів.

Прес-служба райдержадміністрація.

SL747012_1