Додому НОВИНИ Влада і громада Бердичів зустрів своїх захисників-артилеристів

Бердичів зустрів своїх захисників-артилеристів

690
ПОДІЛИТИСЬ

До Бердичева повернулися військовослужбовці, призвані у ході 4-ої хвилі мобілізації. Рідну частину чоловіки не бачили більше шести місяців. Серед них – як бердичівляни, так і представники різних областей України. Про час, проведений у зоні бойових дій, захисники кажуть: нічого страшного не пережили, просто виконували свій обов’язок.

Військова частина В3231 зустріла декілька сотень артилеристів. По поверненні додому, усі вони, відповідно до Указу Президента України, звільнені у запас з лав Збройних Сил України. Та коли доведеться захищати Батьківщину знову, кажуть, підуть неодмінно. Пригадують хлопці неприязне відношення до них тамтешнього населення. Але, кажуть, спільної мови дійти завжди можна.

Командир військової частини пригадує: майже 2 роки тому бригада отримала бойове завдання і вийшла на захист України, не дивлячись ні на яку скруту і перепони. Завдяки громаді і волонтерам протягом усього часу бійці виконували свій обов’язок.

2 brig00000000“Ми зупинили більш здавалось би потужного, підготовленого, оснащеного, фінансово забезпеченого російського вояка. А це тому, що у нас є віра, що ми на своїй землі, правда і перемога за нами. У 14-15 році ми втратили бойових товаришів. Вони навічно відповідно наказу міністра оборони України є частиною бригади і занесені у списки бригади. Кожна вечірня перевірка починається з їх прізвищ”, – зазначив командир міської військової частини Андрій Маліновський.

Привітали військових у рідній частині представники влади міста і району, зазначивши, що на районній сесії 22-го квітня приймуть програму шефської допомоги матеріальної підтримки бригади. Артилеристи, у свою чергу, пообіцяли бути вірними Україні до останнього подиху.

Звільнений у запас командир гармати 4 дивізіону Роман: “Дякую вам усім і загиблим за те, що пройшов з вами цей шлях. Вічна пам’ять їм, тим, хто боронив нашу державу. Я впевнений, що за нами прийдуть такі як ми. І ми з гордістю відстоїмо свою державу. Ні кроку назад, ні клаптика землі не віддамо! Сьогодні віддамо клаптик, взавтра – всю Україну!”.

Серед воїнів, які повернулися зі сходу, чимало тих, хто вирішив підписати контракт на продовження служби в армії.

3brig00000000Наказом командира частини польова пошта В3231 про заохочення військового складу з нагоди звільнення з військової служби в запас, звання старшого солдата отримав 21 військовослужбовець, відзнакою бригади нагороджено 114 захисників, грамотами – 259, а подяку оголосили 59-ьом.

Але не те, кажуть самі військові, тримало їх на неоголошеній війні. Вдома на кожного чекали рідні. Окрім того підтримували й діти, які писали артилеристам листи. Їх хлопці привезли із собою як оберіг, який зачитували у скрутну хвилину.

Юлія Сінєльнікова