Додому НОВИНИ Влада і громада Бердичів майбутнього. Думаємо разом.

Бердичів майбутнього. Думаємо разом.

850
ПОДІЛИТИСЬ

Активісти Об’єднання “Самопоміч” Марія Волошина, Христина Козаченко та Вікторія Сторожук відвідали Львів в рамках проекту “Досвід Львова”. Мета цієї програми перейняти найкращі практики розвитку Львова: гуманітарний блок (школи, садочки, спорт, молодь, бібліотеки, культура, батьківське врядування), блок туризму та розвитку (стратегія міста, міжнародна співпраця, туризм, імідж міста), житлово-комунальний блок (ЖЕКи, ЖБК, ОСББ, тарифи, рівень обслуговування), інфраструктурний блок (транспорт, земельні питання тощо).

– Львів проявив себе як успішне місто. Ми отримуємо багато дзвінків активістів з різних міст, які консультуються щодо того, як нам це вдається. Вони хочуть почерпнути досвід, а кращі практики реалізувати на місцях. Саме тому ми вирішили ініціювати проект “Досвід Львова”. Особливо це актуально на порозі децентралізації. Зовсім скоро громади можуть отримати владу, і треба розуміти, як швидко та ефективно навести порядок у своїх містах. Сьогодні дуже важливо, щоб міста повірили в свої можливості і почали працювати на розвиток громад. Що сильніше місто, то сильніша Україна, – переконаний народний депутат Об’єднання “Самопоміч” Олег Лаврик.

Планування Бердичева за радянської доби було орієнтоване в основному на потреби промислової економіки. Міська інфраструктура базувалась на жорсткому підході до функціонального зонування території міста, який передбачав чітке розмежування житлових масивів з комплексом типових багатоповерхових житлових будинків з одного боку і промислових об’єктів з іншого та забезпечення зв’язків між ними. Сьогодні внаслідок втрати промислового потенціалу та зношеність основних фондів житлово-комунального господарства, назріло питання розробки комплексної стратегії розвитку Бердичева.

Навіщо місту стратегічне планування, запитаєте Ви?

Мета стратегії розвитку громади полягає у визначенні головних цілей, пріоритетів, напрямів і конкретних проектів, які сприятимуть: забезпеченню оптимально сприятливих та ефективних умов для соціального та фізичного розвитку кожної людини зокрема і місцевої громади в цілому. Нам потрібно підійти до спільного бачення розвитку Бердичева, щоб далі спільно втілювати його в життя. Якщо є таке бачення, тоді кожен розуміє, які і свої зобов’язання перед містом, і вимоги до кожного.

Європейські міста намагаються формувати в усіх членів територіальної громади відчуття приналежності до єдиної спільноти, яка поділяє відповідальність за розвиток міста та дбає про захищеність і рівні можливості для всіх мешканців міста.

Підсумовуючи вищесказане Об’єднання “Самопоміч” Бердичева запрошує експертів у галузях освіти, медицини, сфері ЖКГ, енергозбереження та інших небайдужих бердичівлян для розробки комплексної стратегії розвитку нашого міста. Ми знаходимось у торгівельному центрі “Галерея Оноре де Бальзак” на 3-му поверсі, номер телефону “гарячої лінії” Об’єднання “Самопоміч” Бердичів – 067 411 8000.

Прес-служба Об’єднання “Самопоміч”.