ПОДІЛИТИСЬ

28 січня Бердичівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат I-III ступенів приймала неочікуваних гостей. До дітей у гості приїхали військовослужбовці військової частини – польова пошта В3231.

Зустріли військовиків директор навчального закладу Громнiцька Жанна Дмитрівна, заступник директора з навчально-виховної роботи Данилова Зінаїда Іванівна, заступник директора із виховної роботи Іванченко Алла Петрівна та вихователь Ткачук Неля Павлівна.

DSCN5158_1Військовослужбовці приїхали, щоб подякувати від імені командира частини – Маліновського Андрія Володимировича – за подарунки, які напередодні дітлахи передали бійцям у зону АТО: поробки, малюнки, рукотворні обереги.

Педагогічний колектив школи-інтернату радо прийняв шанованих гостей. Не часто військові потрапляють до подібних закладів, але у теперішній час ця зустріч стала актуальною, як ніколи.

Бійці військової частини В3231, котрі приїхали ділитися досвідом і “враженнями”, побували у зоні АТО, тому їм було про що розповісти ще юним, але уже самостійним громадянам України. Військова візит-група налічувала четверо військовослужбовців: мобілізований, штатні контрактник і офіцер та майбутній захисник українського народу – курсант, який прийшов до частини для проходження двотижневої чергової практики.

Передова потребує міцного й надійного тилу. І “товариші у формі” намагалися донести ще зовсім маленьким і вже юним бердичівлянам, котрі, на превеликий жаль, позбавлені родинного тепла та батьківської ласки, що їх підтримка зараз конче необхідна такій великій і могутній державі, як Україна. Там, на сході, військовослужбовці теж потерпають від нестачі домашнього затишку та рідного плеча поруч. Їм дуже важко, але вони знають, що головний їх обов’язок – захищати. Відтак, у всіх різна доля і у всій свій шлях: хтось служить Батьківщині, сидячи в окопах, хтось повинен сумлінно вчитися і намагатися долати труднощі, що виникають на його шляху. Але мета у всіх одна: самостійна, квітуча, розвинута, духовно багата і незалежна Україна.

DSCN5161_1Діти із захопленням слухали розповіді про армійські будні теперішніх військових і курсанта, задавали запитання, фотографувалися, а бійці, у свою чергу, пообіцяли, що відтепер стануть частими гостями у стінах Бердичівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату.

DSCN5177_1Колектив військової частини – польова пошта В3231 вкотре висловлює щиру вдячність дирекції та педагогам школи за неоціненну силу, яку вони вкладають у серця таких особливих і вкрай вразливих дітей. Їх віра у перемогу української армії надає військовим упевненості у дні прийдешньому, а їх рукотворні вироби стають незамінними оберегами для бійців на передовій.

Ткачук Н.В., вихователь
Бердичівської спеціалізованої ЗОШ-інтернату,
прес-служба військової частини – п.п. В3231.