Додому НОВИНИ в Бердичівському міському ліцеї №15 відбувся круглий стіл

в Бердичівському міському ліцеї №15 відбувся круглий стіл

767
ПОДІЛИТИСЬ

15 грудня в приміщенні актової зали Бердичівського міського ліцею №15 відбувся круглий стіл з теми “Роль підручників з математики у формуванні ключових компетентностей та підготовці до ЗНО”.

На захід були запрошені: завідуюча інформаційно-методичним центром управління освіти Бердичівської міської ради Наталія Гриченко, голова міського методичного об’єднання вчителів математики Галина Присяжнюк, вчителі математики шкіл міста і району.

У рамках круглого столу відбулася зустріч з кандидатом фізико-математичних наук, старшим викладачем кафедри математики факультету інформатики Національного Університету “Києво-Могилянська Академія”, співавтором збірника “Повний курс математики в тестах” Юрієм Захарійченком та керівником секції біофізики Київської Малої академії наук, представником видавництва “Ранок” Іриною Хован.

DSCN0168_1Під час заходу була показана відеопрезентація “Ключові компетентності на уроках математики”, підготовлена кафедрою вчителів математики ліцею. Після цього Юрій Захарійченко представив нові підручники видавництва “Ранок”: “Алгебра. 8 клас” та “Геометрія. 7 клас”. Також Юрій Олексійович презентував результати проведення зовнішнього незалежного оцінювання з математики в 2015 році.

Після зустрічі відбулося обговорення. Колеги-математики ділилися враженнями від почутого та побаченого, обмінювалися досвідом. Так, дуже цікавим моментом презентації стала наочна демонстрація властивості симетричності графіка непарної функції відносно точки за допомогою двох краваток. Такою точкою була їх “точка перетину”. Таким чином, Юрій Захарійченко виразно показав, чому площа криволінійної трапеції та, відповідно, значення інтеграла дорівнює нулю. Особлива увага була приділена нестандартним методам розв’язання задач поглибленого рівня зовнішнього незалежного оцінювання з математики.

Присутні в залі почули привітання із наступаючими святами та отримали сувеніри від видавництва. Отже, круглий стіл вийшов змістовним, цікавим та корисним для всіх його учасників. Дякуємо всім гостям за участь!

Т. Мазурчук.