Додому Колонка редактора Давайте перестанемо дорікати…

Давайте перестанемо дорікати…

719
ПОДІЛИТИСЬ

Давайте перестанемо дорікати…
Вже традиційно, в період відзначення Дня Перемоги, йдуть бурхливі політичні дискусії і деякі знавці історії надто жорстко критикують вже мертвих радянських воєначальників у неправильних, помилкових діях під час війни, звинувачують у невиправданих великих втратах людей.
Так, були помилки, були втрати…
То що, може потрібно було здатися німцям за три тижні, як це зробили деякі європейські країни? І стати в чергу до крематоріїв…?
А ми за 23 роки періоду незалежності працювали без помилок?
Давайте перестанемо весь час дорікати нашим дідам і батькам, що вони не так жили, не так працювали, не так воювали.
Може все-таки за прикладом наших сусідів Польщі, Чехії, Словаччини і того ж таки Китаю і нам потрібно більше уваги приділяти питанням економіки, боротьби з корупцією, росту добробуту громадян, а не займатись самоїдством.

Фронтовій медсестрі – 95!
Незадовго до 70-річчя Перемоги свій 95-річний ювілей відзначила легендарна фронтова медсестра Віра Олексіївна Кошеварова.
Іменинницю тепло привітали міський голова Василь Мазур, голова ради ветеранів Сергій Желєзняк, головний лікар центральної міської лікарні Лариса Бабікова, колеги, друзі.

Відвідали ветеранів в госпіталі
В Бердичівському госпіталі в урочистостях до Дня Перемоги взяли участь міський голова Василь Мазур, голова облдержадміністрації Сергій Машковський та представник народного депутата України Олександра Ревеги Софія Томашевська, які привітали присутніх тут ветеранів війни, афганців, учасників АТО, медперсонал та вручили подарунки.

Провели в останню дорогу…
На похороні нашого земляка, учасника АТО Ковальчука Олександра Івановича, якого поховали в Андрушівському районі, де проживають його батьки, була і делегація з Бердичева, яку очолив Василь Толочко. Родині воїна надана необхідна матеріальна допомога.
А 7 травня, в нашому місті при вшануванні пам’яті загиблих бердичівлян біля їх меморіальних дощок, пом’янули і Олександра Ковальчука…

Володимир Кравченко.