Додому НОВИНИ Влада і громада День відкритих дверей в Державній установі “Райківська виправна колонія (№73)”

День відкритих дверей в Державній установі “Райківська виправна колонія (№73)”

1453
ПОДІЛИТИСЬ

У Державній установі “Райківська виправна колонія (№73)” 12 липня 2017 року відбувся День відкритих дверей. Серед відвідувачів були голова районної державної адміністрації Едуард Томашевський, помічник народного депутата України Олександра Ревеги Софія Томашевська, представники Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України, сільський голова Майя Семенюк, депутат районної ради Габріел Мкртчян, представники спостережної комісії, громадськості, родичі засуджених.

Під час екскурсії територією установи, гості мали змогу ознайомитись з умовами, в яких відбувають покарання засуджені. Обхід установи почався з огляду умов навчання у філії Житомирського навчального центру №4 та Райківської вечірньої загальноосвітньої школи, де засуджені мають змогу підвищити свій загальноосвітній рівень, отримати виробничу спеціальність і відповідні дипломи. До речі, навчаються тут виключна за власним бажанням. Так, налічується 4 групи по 15 чоловік у кожній. Щодо школи, станом на 1 вересня 2016 року налічувалося 95 учнів, на кінець року – 81. Дев’ять учнів дванадцятого класу отримали атестати.

Наступним об’єктом відвідування стала їдальня для засуджених, відділення соціально-психологічної служби, де засуджені проводять більшість свого часу, а також клуб, бібліотека, церква, актова зала та художня майстерня.

Начальник установи Віктор Муц зазначив: “Райківська виправна колонія має проблемні питання, але й має і здобутки. Ми маємо певні плани і надію на те, що все у нас вийде і все буде добре”.

Зі слів засуджених, за останній час умови відбування покарання в установі значно поліпшились: це і якість приготування їжі, медичне обслуговування, комунально-побутове забезпечення тощо.

З усього вищевикладеного можна зробити висновок що реформа пенітенціарної системи має певні результати, адже позитивні зрушення у Райківській ВК №73 вже відбулися.

Прес-служба райдержадміністрації