Додому НОВИНИ Влада і громада Депутати Бердичівської районної ради звернулись до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету...

Депутати Бердичівської районної ради звернулись до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, НКРЕКП.

525
ПОДІЛИТИСЬ

Складна економічна, суспільно-політична ситуація в країні в цілому не сприяють становленню миру та злагоди в нашому суспільстві. Масла в вогонь додає окрім іншого і тарифна політика держави. Останнє питання стало предметом розгляду депутатів Бердичівської районної ради під час чергової сесії, яка відбулась 11 червня.

Результатом розгляду стало прийняття депутатами рішення – з метою впорядкування тарифної політики держави, зниження соціальної напруги та встановлення обґрунтованих та прозорих цін на електроенергію та природний газ для населення, звернутися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, НКРЕКП щодо зниження тарифів на енергоносії до рівня економічно обґрунтованих і соціально-справедливих.

Публікуємо текст цього звернення.


 

Президент України
Верховна рада України
Кабінет Міністрів України
НКРЕКП

Звернення депутатів Бердичівської районної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, НКРЕКП щодо зниження тарифів на енергоносії до рівня економічно обґрунтованих і соціально-справедливих.

Бердичівська районна рада звертається до Вас, як до гарантів Конституції, як до державних діячів, які своїми діями показують, що стоять і продовжують стояти на захисті людей – громадян України.

26 лютого 2015 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг прийняла Постанову №220 “Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню”, згідно з якою в рази збільшилась ціна електроенергії для населення.

З березня 2015 року ця ж структура прийняла Постанову № 583 “Про встановлення роздрібних цін на природний газ, що встановлюється для потреб населення”. Цим фактично прийнято рішення про підвищення цін на газ для населення в сім разів. Чергове запровадження нових тарифів на природний газ для населення та зростання цін на електроенергію, інші комунальні послуги призведе до переходу значної кількості українців з статусу малозабезпечених в жебраки, фактично поставить людей на межу виживання.

Кожен наш громадянин знає, що Україна сама добуває газ, якого достатньо, аби забезпечити потреби усіх мешканців країни і що ціна видобутку становить не більше 70 доларів США. Чому б не реалізувати населенню газ власного видобутку? Тому звертаємось до вас щодо нормалізації тарифної політики і упередження соціальної напруги та необхідності вжити наступні заходи:

– скасувати Постанови НКРЕКП №220 та №583, якими передбачено підвищення тарифів на електроенергію та газ для населення України;

– зобов’язати НКРЕКП разом з Міністерством палива та енергетики розробити процедуру надання газу для населення власного видобутку та встановлення тарифів на енергоносії до рівня економічно обґрунтованих і соціально-справедливих;

– припинити діяльність на газовому та енергетичному ринках непрозорих компаній, що сповідують тіньові методи роботи та створюють необхідність стрімкого підвищення цін на газ та електроенергію тощо.

З повагою,
К.В. Мулярчук, голова районної ради.