Додому НОВИНИ Влада і громада Директор центру зайнятості консультує переселенців особисто.

Директор центру зайнятості консультує переселенців особисто.

644
ПОДІЛИТИСЬ

Люди, які вимушено переїхали з південно-східних територій України, потребують моральної підтримки, вирішення складного матеріального становища та працевлаштування.

7 та 8 квітня фахівці Бердичівського міського центру зайнятості, на чолі з директором Миколою Ковалем, здійснили виїзне консультування в гуртожитках, де проживають сім’ї вимушених переселенців з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції. Серед присутніх були як працюючі, так і безробітні, неповнолітні діти, пенсіонери та жінка з обмеженими фізичними можливостями.

Під час зустрічі представники центру зайнятості ознайомили переселенців із соціальними послугами служби зайнятості, станом ринку праці, потребою організацій, підприємств та установ у кваліфікованих кадрах. Також присутнім розповіли про можливість організації та відкриття власної справи за сприяння центру зайнятості, про порядок надання ваучерів для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, графік формування навчальних груп на другий квартал 2015 року для можливого проходження професійного навчання.

Всі учасники спілкування отримали “Дорожні карти” для внутрішньо переміщених осіб для вирішення питань соціального захисту та забезпечення їхніх першочергових потреб, а також роздаткові матеріали з інформацією про різні послуги служби зайнятості з телефонами “гарячих” ліній та адресами веб-сайтів щодо пошуку роботи.

Фахівці служби зайнятості впевнені, що такі заходи допоможуть людям адаптуватися на новому місці їхнього перебування, знайти бажану роботу.

Альона Іщук,
начальник відділу Бердичівського
міського центру зайнятості.