Додому ІНФОРМАЦІЯ До уваги водіїв: Обмежено рух великовагового транспорту!

До уваги водіїв: Обмежено рух великовагового транспорту!

492
ПОДІЛИТИСЬ

Із метою збереження мережі автомобільних доріг від передчасних руйнувань та недопущення утворення деформацій покриття Службою автомобільних доріг у Житомирській області з 9.00 до 22.00 години при температурі повітря вище 28 градусів С на території Житомирської області введено тимчасове обмеження руху великовагового автотранспорту (загальною вагою понад 24 т та навантаженням на вісь більш ніж 7 тонн).

Дане обмеження вводиться на виконання вимог Законів України “Про дорожній рух”, “Про автомобільні дороги”, постанови Кабінету Міністрів України від 27.06.2007 року №879 “Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування” у період тривалої спекотної погоди.

Відстій великовагового автотранспорту на період спекотної погоди здійснюється на існуючих стоянках та майданчиках відпочинку, в тому числі біля об’єктів сервісу. Їх місця розташування дивіться на веб-сайті САД в Житомирській області: zt.ukravtodor.gov.ua.

Інформацію про умови обмеження руху на період спекотної погоди по всій території України та перелік майданчиків для відстою транспорту розміщено на офіційному сайті Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) за адресою: www.ukravtodor.gov.ua.

Служба автомобільних доріг у Житомирській області просить користувачів доріг та перевізників з розумінням поставитись до питання збереження доріг від передчасних руйнувань і дотримуватись умов тимчасових обмежень руху.

Для інформації: необхідність обмеження повної маси та навантаження на вісь автотранспортних засобів при поїздці автодорогами загального користування в літній період зумовлена тим, що високі температури викликають нагрівання асфальтобетонного покриття за рахунок акумулювання в ньому сонячної енергії через темний колір поверхні, яка поглинає сонячні промені. У результаті асфальтобетонне покриття має більш високу температуру, ніж температура повітря.

Критична температура повітря у літній період для асфальтобетонного покриття становить +28 градусів С. При такій температурі повітря бітум має температуру +42 градуси С і переходить у розм’якшений стан, що не в змозі забезпечити необхідну міцність асфальтобетону та не чинить опір утворенню колії.

Величина напруження в покритті обумовлюється також навантаженням від потоку великовагових транспортних засобів. При осьовому навантаженні автомобіля більше 7 тонн, напруження, що виникає від колеса, призводить до руйнування матеріалу покриття. Такий еквівалентний осьовий вплив мають багатовісні автотранспортні засоби з повною вагою понад 24 тонни.

Прес-служба
Служби автодоріг у
Житомирській області.