Додому НОВИНИ Влада і громада Екскурсія до притулку для тварин.

Екскурсія до притулку для тварин.

1632
ПОДІЛИТИСЬ

Днями у притулку для тварин, котрим опікується товариство захисту тварин “Добре серце”, зустрічали гостей, а саме – небайдужу до проблем безпритульних тварин молодь нашого міста. ГО “Добре серце” спільно з молодіжним крилом громадського “Об’єднання “САМОПОМІЧ” влаштували невеличку екскурсію до місця, де завдяки добрим людям, тварини знаходять собі прихисток. Користь від таких культпоходів можливо і не дуже помітна одразу, та все ж дає свої результати, адже сприяє гуманізації суспільства та більш культурному ставленню людей до друзів наших менших, саме це є одним з головних завдань діяльності захисників тварин.

Самі ж мешканці притулку поставились до прибулих не однозначно, хтось з недовірою нашорошував вуха, сидячи у своїх вольєрах, хтось своїм гавкотом попереджав екскурсантів, щоб почувалися як вдома, проте не забували, що вони в гостях. Були і ті, що дружелюбно махали хвостиками і з радістю підставляли свої мордочки, щоб відчути людську ласку і тепло.

qYniKTwK9LIВідвідувачів спершу вразила доволі благенька, непримітна будова з дерева, шиферу та сітки, котра швидше нагадувала одну довгу клітку. Однак, відсутність зовнішнього гламуру, зовсім не заважає активістам товариства захисту тварин, любити та добре дбати про своїх підопічних. У кожної собаки тут є всій вольєр, де вона мешкає сама, або з кількома друзями, якщо таке сусідство не завдає собакам незручностей, про це тут теж дбають. Песиків доглядають, годують, миють, вживають певних профілактично-гігієнічних заходів.

Втім вухастики тут оселилися не так вже й давно, всього півтора місяці тому, оскільки цей так би мови заклад, дуже молодий, бо лише цього року влада дослухалась до захисників тварин та виділила земельну ділянку і це приміщення для притулку. Далі все лягло на плечі активістів ГО “Добре серце”, вони обладнали виділене приміщення під потреби тварин. Оскільки притулок відкритий на громадських засадах і немає іншого фінансування, окрім як кошти самих членів організації, справи йдуть доволі повільно, втім у планах активістів і надалі розбудовувати притулок та створювати кращі умови для тварин. Зараз тут налічується лише 12 кудлатих мешканців, а за умов вдалої реалізації планів, в притулку можуть оселитися 50 тварин. Втім притулок не може бути вічним домом для чотирилапих друзів людини, то ж активісти шукають для них нових господарів.

unnamed (10)Цього дня члени “Молодіжного клубу” не лише відвідали мешканців притулку та ознайомились з історією його виникнення, а й прослухали цікаву лекцію на тему правильного догляду за тваринами, яку підготував для них голова ГО “Добре серце” Олександр Бунін. Йшлося не лише про звичайних дворняжок, а й про особливості найбільш розповсюджених у нашій місцевості собак. Від молоді лунало чимало цікавих запитань, на котрі вони отримували вичерпні відповіді. Також обговорювались причини, через які у нашому місті нині надзвичайно велика кількість бродячих собак, а також методи подолання цієї проблеми.

До слова варто зазначити, що влада міста теж звернула увагу на проблему з безпритульними тваринами і вже давно повідомила громадськість про плани збудувати великий притулок для тварин, що має вміщувати 250 чотирилапих тимчасових безхатьків. Для втілення цих планів була виділена земельна ділянка по вулиці Чуднівській, котра знаходиться недалеко від громадського притулку для тварин, та особливих зрушень у цій справі поки що не видно.

vIezVJCwBy0Однак захисники тварин і небайдужі мешканці міста, все ж сподіваються на цивілізоване вирішення проблем, що пов’язані з бездомними тваринами, аби наші вулиці стали безпечними, а тварини ситими і добрими. Бо ж агресію псів породжує банальний голод, втамувати який набагато легше ніж здається на перший погляд.

А всі, кому не байдужа доля тварин, можуть долучитися до хорошої справи, котру робить для них товариство захисту тварин “Добре серце”. Тут раді будь-якій допомозі: можна придбати трохи крупи для каші тимчасовим мешканцям притулку, або допомогти у придбанні матеріалів, аби добудувати притулок. А ще тут можна придбати справжнього друга із добрим серцем. Зараз їх тут мешкає 12, вони всі здорові, доглянуті і всі мріють про люблячих господарів. Завітайте до них, познайомтесь, а раптом тут живе ваш майбутній найкращий друг і чекає на вас, а ви просто ще не знаєте про це.

Контакти товариства захисту тварин “Добре серце” голова організації Олександр Бунін 096-588-85-95, 063-020-53-19.

Ольга Мельник.