ПОДІЛИТИСЬ

Міжнародний конкурс шкільних медіа – найбільша подія шкільних медіа в Україні. Щороку в ньому беруть участь газети, теле-, фото-, радіорепортажі шкіл, ліцеїв, гімназій, професійно-технічних навчальних закладів з усієї України та інших країн світу. Організаторами Міжнародного конкурсу шкільних медіа є Національна спілка журналістів України, Національна Академія педагогічних наук України, Асоціація молодіжної преси України та Миколаївський Коледж преси та телебачення.

ХХ Міжнародний конкурс шкільних медіа проходив 27-29 квітня 2017 року у місті Миколаїв. Всього участь у конкурсі взяли 2011 конкурсних робіт з усіх областей України, а також Польщі, Болгарії, Греції, Іспанії, Чехії, Грузії, Молдови, Росії, Білорусії, Пакистану, Сенегалу, Єгипту. З поданих робіт 26 переможців у 21 номінації отримали нагороди XХ Міжнародного конкурсу шкільних медіа.

Юні журналісти загальноосвітньої школи №11 м. Бердичева вперше прийняли участь у цьому конкурсі. Делегація від нашої школи у складі керівника групи заступника директора з виховної роботи Кучерявої В.М. і учнів Вахнюка М., Книжник Д., Філімончук А. відвідали місто Миколаїв. 28 квітня для юнкорів в Миколаївській облдержадміністрації було організовано зустріч із заступником Міністра інформаційної політики України Золотухіним Дмитром та секретарем Національної спілки журналістів України, президентом Міжнародного конкурсу шкільних медіа, Заслуженим журналістом України Головченком Глібом.

Учень 9 класу Вахнюк Михайло побував на зустрічі з міським головою м. Миколаєва Олександром Сєнкевичем.

В Науково-педагогічній бібліотеці відбулася презентація он-лайн посібника для підлітків “Медіа Драйвер”. Діана Дуцик, виконавчий директор ГО “Детектор медіа” ознайомила гостей з інтерактивними розділами посібника і наголосила, що основне завдання його – допомогти громадянам правильно використовувати можливості медіа в повсякденному житті та у роботі, критично сприймати медіаконтент, відрізняти фейки та пропаганду.

Цікаво було спостерігати за роботою кінологів та службових собак, які виконували команди і шукали по запаху вибухонебезпечні предмети. Начальник Миколаївського відділення Національної академії внутрішніх справ Юрій Сірий представив озброєння та спецтехніку поліції.

На урочисту церемонію вручення нагород наші юнкори доїхали на лімузинах. Для кожної делегації на “червоній доріжці” було організовано фотосесію, а також у кожного учасника брали інтерв’ю під час прямої трансляції в ефірі місцевого телеканалу “ТАК ТВ”. Наша делегація представила свою журналістську роботу, школу і місто Бердичів. Як наслідок результативної праці педагогів, учнів і адміністраторів школа №11 м. Бердичева стала потужним осередком популяризації роботи школи, її педагогів, освіти і самого міста Бердичева в мережі Інтернет, на он-лайн ресурсах. Саме тому наш інформаційний медіа ресурс – офіційний сайт загальноосвітньої школи №11 м. Бердичева (http://www.scl11.in.ua) і всі його автори і дописувачі, нагороджені “Дипломом лауреата Міжнародного конкурсу шкільних медіа” у номінації “Краще шкільне Інтернет-медіа”.

Надовго запам’ятається юнкорам 11-ї школи подорож до міста Миколаїв, урочиста церемонія нагородження переможців, нові знайомства зі своїми ровесниками з Харкова, Кривого Рогу та насичена, цікава програма ХХ Міжнародного конкурсу шкільних медіа.

Щиро вітаємо всіх тих хто причетний до роботи нашого сайту і створення на ньому новин, подій, інформаційного контенту і дякуємо журі конкурсу за високу оцінку нашої скромної роботи.

Вікторія Кучерява