Додому Колонка редактора “… Злість рухає людьми, Але у бік безодні…”

“… Злість рухає людьми, Але у бік безодні…”

940
ПОДІЛИТИСЬ

Нещодавно побачив телесюжет, коли колишній радянський воїн і воїн УПА, чиї внуки загинули в зоні АТО, потисли один одному руки в знак примирення, заради миру і об’єднання.
Хотілося б, щоб і наші політики припинили сварки, відклали свої амбіції і власну вигоду заради українського народу. Інакше це призведе, як писала Ліна Костенко:

– Всі проти всіх,
Усі ні з ким не згодні.
Злість рухає людьми,
Але у бік безодні…

Освячення меморіалу
8 травня о 16 годині на Соборній площі відбудеться освячення реконструйованого меморіального комплексу “Слава героям”.

Загинув ще один наш земляк…
На позачерговій сесії міської ради прийнято рішення про виділення 50 тисяч гривень родині загиблого в зоні АТО бердичівлянина Ковальчука Олександра Івановича.
Похорони відбудуться в Андрушівці, де мешкає його мати.

Про пам’ятники…
Нині модним стало показувати, як натовп розбиває молотками та стягує кранами пам’ятники, забувши, що таке вже було в 20-30-ті роки минулого століття, і  що нині ми засуджуємо.
Вважаю, що раз цим питанням опікується Міністерство культури, то напевно робити це потрібно культурно. І цивілізовано, як це було в Європі, в яку ми прагнемо йти, де пам’ятники не руйнували, а демонтували.

Що чекає пільговиків?
На засіданні громадської ради Бердичева було обговорено питання щодо перевезень пільгових категорій населення. Але, як показала дискусія, кардинально вирішити цю проблему через відсутність коштів на компенсацію затрат перевізникам, поки-що важко.
Почекаємо рішення уряду, який планує надавати пільговикам адресну грошову допомогу та скоротити кількість пільгових категорій.

Вибори в коледжі
На виборах директора коледжу промисловості, економіки і права, в яких, під прицілом відеокамери, взяли участь, згідно квоти, викладачі, працівники закладу та студенти, керівником БКПЕПу абсолютною більшістю голосів обрано Івана Демуся.

Непрацюючим пенсіонерам гроші повернуть
Пенсійний фонд повідомляє, що непрацюючим пенсіонерам, з яких було неправильно утримано 15% пенсії, гроші будуть повернуті протягом травня місяця.  Для цього непрацюючий пенсіонер повинен повідомити Пенсійний фонд про те, що він уже не працює, або не займається бізнесом. Навіть якщо непрацюючий пенсіонер сам цього не зробить, то фахівці ПФ згодом розберуться і повернуть неправильно утримані кошти.

Ведеться слідство…
Причини резонансного самогубства студентки Бердичівського медколеджу, про яке вже повідомили центральні телеканали України, вивчають працівники правоохоронних органів.