Додому ІНФОРМАЦІЯ Зроби добру справу – візьми дитину у родину.

Зроби добру справу – візьми дитину у родину.

626
ПОДІЛИТИСЬ

Найкращий спосіб зробити дітей хорошими –
це зробити їх щасливими.
О.Уальд

Найважливіше для дитини є виховання в сім’ї, але коли це неможливо, то альтернативою біологічній родині може стати прийомна сім’я. В Україні цілеспрямовано проводиться значна робота зі створення інституту прийомної сім’ї. Це надає можливість дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, рости та виховуватися в сім’ї.

Прийомна сім’я розглядається як найкраща форма переходу від державних до сімейних форм влаштування дитини.

Прийомна сім’я — це сім’я, яка добровільно взяла із закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування від 1-го до 4-х дітей на виховання та спільне проживання.

На території міста Бердичева функціонує 5 прийомних сімей, в яких проживає та виховується 6 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Але на сьогоднішній день в державних закладах живуть діти, яким не пощастило мати сім’ю, їх ніколи не приголубить мама, не візьме на руки тато. Чому ця дитина повинна залишитися нещасливою? Виростаючи без сім’ї, дитина залишається не готовою до труднощів реального життя після виходу з інтернату.

Ви можете запобігти цьому!

Прийнявши дитину у свою сім’ю, ви не тільки врятуєте її від безнадійності, навчите звичних для нас та часто зовсім невідомих для дитини життєво необхідних навичок, а головне – поділитеся з нею любов’ю та турботою.

Турботлива сім’я – це найкраще місце для розвитку та виховання дитини, тому для дітей, які втратили батьківське піклування, має бути гарантована можливість зростати у турботливому сімейному середовищі.

Якщо хтось із читачів вирішить взяти на виховання дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування, підтримати її, дати їй шанс вирости у люблячій родині, підготувати її до самостійного життя – звертайтеся до служби у справах дітей виконавчого комітету Бердичівської міської ради.

Чекаємо за адресою: площа Центральна, 1, каб. №9, 10, 11.
Тел. 2-71-97, 2-47-22.

Діти чекають Вашої підтримки і допомоги.

Таміла Труханська,
головний спеціаліст служби
у справах дітей м. Бердичева.