Додому НОВИНИ Влада і громада З дня його загибелі уже минув рік…

З дня його загибелі уже минув рік…

728
ПОДІЛИТИСЬ

31 серпня у військовій частині – польова пошта В3231 відбувся мітинг вшанування пам’яті старшого солдата Малянівського Василя Івановича, який рівно рік тому в нерівному бою на сході України віддав своє життя за її свободу та недоторканність.

На ранковому шикуванні увесь особовий склад частині зібрався, аби згадати свого побратима та вшанувати його світлу пам’ять хвилиною мовчання. “З гордістю та болем ми згадуємо цього люблячого чоловіка, турботливого батька та  доблесного воїна. Він виборював право на наше із вами щасливе майбутнє до останнього подиху”, – виголосив тимчасово виконуючий обов’язки  командира частини полковник Михайло Васильович Мужук.

“Механік-водій гармати гарматного самохідно-артилерійського дивізіону Малянівський Василь Іванович у складі 9 гарматної самохідно-артилерійської батареї близько 14-ї години був смертельно поранений під час неперервного обстрілу противником, виконуючи бойове завдання поблизу м. Щастя у районі населеного пункту Весела Гора”, – нагадав вишикуваним на плацу військовослужбовцям старшина Ященко Олександр Анатолійович.

У кінці мітингу тимчасово виконуючий обов’язки командира частини віддав наказ приспустити Державний прапор України у пам’ять про загиблого воїна. Особовий склад частини пройшов урочистим маршем.

Старший солдат Малянівський Василь Іванович посмертно занесений до книги пошани військової частини, нагороджений нагрудним знаком “26 Бердичівська артилерійська бригада” та орденом “За мужність” III ступеня. Нагадаємо, що останню нагороду отримав його дворічний син Денис 24 серпня під час урочистого відкриття на території військової частини пам’ятника  воїнам, загиблим у ході виконання бойових завдань на півдні України та у зоні проведення антитерористичної операції.

К.В. Бугайчук, прес-офіцер
військової частини – польова пошта В3231.