Додому НОВИНИ Крути. Майдан. АТО…

Крути. Майдан. АТО…

957
ПОДІЛИТИСЬ

Під такою назвою у Рейській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся вечір пам’яті, присвячений Героям України.

Тут переплелись цікаві історичні факти про студентів-борців зі станції Крути, про героїв Майдану та сучасних бійців АТО.

29 січня… Є така дата в нашій історії. Дата, полита кров’ю. Ведучі (учениця 10 класу Гурська О. та учень 9 класу Каплінський В.) розповіли про те, як 1917 року більшовицька Росія розв’язала війну проти Української Народної Республіки. А у січні 1918 року протистояли Червоній армії 300 юнаків-студентів…

І ось вони вийшли на сцену, немов виринули із минулого, молоді українські стрільці, яскраві образи яких створили учні Воронюк В., Аблясов М., Шавурський Р.

Утвердженням патріотизму і гуманізму, осудженням жорстокості та терору пройнятий вірш Павла Тичини “Пам’яті тридцяти”, що прозвучав у виконанні Гурської О. Світлій пам’яті крутівців була присвячена пісня “Повіяв вітер степовий”, яку виконали вчителі Рафаловська Н., Обурко Є. і техпрацівниця Дехтяренко О., а також марш січових стрільців “Ой, у лузі червона калина” у виконанні вокального ансамблю у складі учнів та вчителів.

Події останніх місяців 2013 і початку 2014 років перетворилися на справжню національну стихію, у якій передався найтонший подих душі народу. Під звуки пісні “Пливе кача по Тисині” з’являються три юнаки у військовій формі (Каплінський В., Аблясов М., Воронюк В.), які у своєму виступі яскраво відтворили епізод, що стверджує пробудження приспаної роками національної свідомості людей:

Бо ми биті, та не подолані,
Ми з тобою ніким не підкорені!

Своє вміння передати найскладніші людські почуття мовою танцю успішно продемонструвала учениця 8 класу Сіренко А., створивши образ вбитої горем матері, що тужила над тілом загиблого в АТО сина.

Після танцю янголів у виконанні молодших школярів із молитвою за всіх загиблих захисників Вітчизни виступила вчителька християнської етики Пухальська А.
Наприкінці вечора пам’яті усім глядачам подарував дві пісні наш шкільний хор у складі учнів, вчителів та працівників навчального закладу.

По закінченню дійства до всіх присутніх звернувся голова Бердичівської районної ради Мулярчук К.В., який наголосив, що гідність, відданість та патріотизм сьогодні засяяли новими гранями.

Р. Костик, вчителька української мови
та літератури Рейської ЗОШ І-ІІІ ст.

Крути_1