Додому Колонка редактора Люди чекають пояснень

Люди чекають пояснень

607
ПОДІЛИТИСЬ

Люди чекають пояснень
Ціни ростуть в такому темпі, наче їм щодня додають дріжджі.
Ми вже не дивуємось на збільшення вартості товарів та продукції закордонного походження. І, навіть на ріст цін на продукти вироблені та вирощені в Україні. Але найбільше вражає стрибок цін на пальне, яке вже перевалило за 20 гривень за літр. У всьому світі ціна на нафту впала в 2 рази, знизилась вартість і пального. І тільки в Україні вона росте.
Невже, запитують люди, немає в країні людини, яка б по телебаченню привселюдно пояснила б: є для росту ціни на пальне якісь підстави, чи це корупційна змова олігархів?

Освітяни району тривожаться
В редакцію газети надійшов лист від освітян району, в якому вони висловлюють тривогу з приводу зменшення виплат за престижність на 15% та примусових відпусток за власний рахунок на 2 тижні.
Думаю, що влада розуміє і знає проблеми освітян, і не тільки їх… Але потрібно дочекатись рішення Кабміну України про зміни в державному бюджеті, які на днях будуть прийняті. І знаючи вимоги Міжнародного валютного фонду, побоююсь, щоб ці зміни не були ще більш жорсткішими.

Запитують. Відповідаємо
Як зберегти молодняк?
В минулому році був великий падіж молодняка курей, гусей, качок, бройлерів, індиків, поросят. Із наявних в моєму господарстві 50-60 штук живності вижило лише 10-15. Чому?

В. Мельничук.

На запитання читача відповідає зооветспеціаліст Василь Стучик:
– Запобігти цьому можна придбавши комбікорми та концентрати виготовлені по голландській технології. Їх особливістю є те, що вони повнораціонні і збалансовані по всіх поживних та мінеральних речовинах, і що важливо, по амінокислотах та вітамінах. Це дає можливість зменшити період вирощування при найменших затратах корму. Їх можна придбати в мережі зооветкіосків “Усатий-полосатий” на вокзалі, Червоній горі, ринку, вулиці Вінницькій та інших. І ще – не забувати про дотримання зоогігієнічних норм.
Довідки за телефоном: 2-02-36, 097 44 63 759.

Володимир Кравченко.