Додому НОВИНИ Культура Літня екскурсія вихідного дня

Літня екскурсія вихідного дня

816
ПОДІЛИТИСЬ

…Селище Буки над річкою Роставицею,
саме і є тим сучасним острівцем поєднання
усього духовного, природного та людського,
яке так необхідне у нашому житті.
Зі слів туристів.

“Краще один раз побачити, ніж сто разів почути”, саме такою є наша реакція на схвальні відгуки відвідувачів Буківського парку. Тому свій вихідний день колектив нашого дитячого садочка “Вербиченька”, за сприяння міськкому профспілки працівників освіти, провів у ландшафтному парку селища Буки, що на Київщині. Ми побували у місці, де радіють очі і відпочиває душа, відчули позитивні емоції, які були вкладені в його побудову, тому що бажання людини, витвори її рук творять у поєднанні з природою несказанне диво.

Зі слів гіда, ми дізнались про те, що саме це диво створила людина з невичерпною енергією, силою волі і талантом, Суслов Іван Миколайович, втіливши в життя свою давню мрію. Під його керівництвом побудовано храмовий комплекс з прекрасним ландшафтним парком, розширено та очищено русло річки Роставиця, яке в свій час було справжнім звалищем для сміття.

Ми мали змогу милуватися красивими краєвидами, рідкісними деревами та рослинами, відвідати невеличкий зоопарк та “Алею казок”. На березі річки красуються три задоволені жаби, які символізують достаток та багатство і ми змогли доторкнутись до них рукою та потерти “на вдачу”.

Дуже вразив нас цікаво виготовлений міст, з якого нам відкрилась панорама на “Алею казок” з однієї сторони і на вишуканий водопад з іншої. Зі слів гіда, цей міст називають “мостом бажань”, тому ми і скористались цим, по декілька разів обійшовши його, загадуючи свої потаємні бажання та просячи “блакитного янгола” миру, здоров’я, щастя та божого благословення нашій Україні.

Ми звернули увагу на те, що ансамбль архітектури парку доповнюють маленькі і великі валуни каменів і нам пояснили, що згідно народного повір’я камінь має душу і коли в одне місце зібрано багато каменів, то це місце наповнюється святим духом. Та один з цих каменів особливий – це камінь натхнення, його називають “Божим оком”, який привезено з Ізраїлю, і він живий, коли торкнутися руками, через нього передається позитивна енергія і невидима сила дає відчуття впевненості, тож ми скористались такою нагодою та зарядились його чудодійною силою.

Особливо хочеться наголосити на унікальності храму Святого Євгена, прекрасних скульптурах святих Апостолів, а особливо хрестильні, де проводиться Таїнство Хрещення, яка знаходиться в нижній його частині. Від її витонченості та вишуканості у нас перехопило дух і майже у всіх виникло бажання неодмінно здійснити обряд хрещення для когось із своїх рідних (до речі, хрещення є безкоштовним, так як і свічки в храмі, а якщо хтось бажає, то може дати пожертву на утримання храму).

Парк стрімко розвивається, набуває популярності, завдяки своєму цікавому оформленню і в планах Івана Миколайовича будівництво сонячного годинника зі знаками Зодіаку, готелю на території парку для простих верств населення та багато іншого, яке буде здійснено, за завіряннями гіда, уже через декілька років.

Ми гуляли алеями парку, милувались різнобарв’ям квітів та білими лебедями, що плавали на річці,каталися на катамаранах і навіть дощик, який почав накрапати, не зміг зіпсувати наш настрій та те таємниче піднесення, що вирувало у кожного в душі та серці.

Так непомітно, на позитиві збіг час нашої екскурсії і з бадьорим, піднесеним настроєм ми повертались додому. Нашому колективу неабияк сподобалась подорож. Ми відкрили для себе дуже цікаве і красиве місце – ландшафтний парк Буки – пам’ятник милосердя, сили духу і архітектурного мистецтва, який поправу можна назвати райським куточком України.

Адміністрація, члени профспілки дошкільного закладу №5 “Вербиченька” висловлюють щиру подяку голові міськкому профспілки працівників освіти, Анжелі Микитівні Цвєтковій, за сприяння в організації цікавої та змістовної екскурсії.

Надія Алімова,
вихователь ДНЗ №5 “Вербиченька”