Додому НОВИНИ Маленькі ялинчата пізнають рідне місто

Маленькі ялинчата пізнають рідне місто

531
ПОДІЛИТИСЬ

Екскурсія до рибзаводу

19 квітня для маленьких “ялинчат” був надзвичайним. Саме у цей день діти груп “Чомучки”, “Дзвіночки”, “Розумники” та “Пізнайки” вирушили на екскурсію до рибзаводу “Ревега”.

Подорож на автобусі додала ще більше позитивних та радісних емоцій. На підприємстві нас зустріли привітно та гостинно, зі здивуванням: “Які ж ви маленькі…”.

Перше, що побачили дошкільнята – це морська риба, яка вражала своїми розмірами. Далі ми відправились до цеху, де сортують та упаковують готову продукцію. Тут на малят очікував невеличкий сюрприз – подарунок у вигляді етикеток для риби.

Для того, щоб потрапити в головне приміщення, діти одягнули спеціальний одяг та з цікавістю покрокували за екскурсоводом Вікторією Кузьменко. Вона розповіла, який шлях проходить риба, перш ніж потрапити до прилавків магазину. Відразу кинувся в очі великий холодильник, в якому підтримується постійна температура.

Наші малята не тільки поспостерігали за працею робітників, але й самі спробували натерти моркву для морської капусти.

Хлопчики звернули увагу на котли, в яких нагрівається вода.

Не дивлячись на велику кількість працівників, атмосфера тут домашня. Це була одна із “найсмачніших” екскурсій – подорож на рибзавод, де виготовляють найкращу рибу в Бердичеві. Цій подорожі малята завдячують підприємцю Олександру Васильовичу Ревезі (не тільки за цікаво організовану екскурсію, але й за наданий автобус – так весело було їхати разом…). А ще – велике спасибі головному технологу Вікторії Побережній.

Діти були в захваті!

Погляд в історію рідного міста …

На днях вихованці ДНЗ “Ялинки” відвідали Музей історії міста Бердичева, в якому тепло їх зустрів колектив на чолі з директором Павлом Степановичем Скавронським.

Переступивши поріг приміщення, діти поринули у минуле і опинилися в традиційній українській хаті, прикрашеній рушниками та іконами. Незвичними для дошкільнят були предмети побуту такі, як: скриня, лава, піч, колиска, дерев’яні праски та глечики-двійнятка.

Великий інтерес у малят викликав дерев’яний колодязь та старовинний вулик, які прикрашали українське подвір’я. Особливу увагу привернув ткацький верстат, для виготовлення тканини в давнину. А ще – килим ручної роботи.

Цікавою була розповідь про Бердичівський порцеляновий завод 19 століття, та миловарний завод, які функціонували у Бердичеві та мали величезний попит на свій товар.

Незабутнє враження справив на малят зал, присвячений героям та переможцям Великої Вітчизняної війни, в якому вони побачили експонати того часу.

По дорозі до дитячого садка діти емоційно обговорювали побачене у музеї, та ділилися своїми враженнями з меншими товаришами.

Велике спасибі науковим працівникам Ларисі Василівні Коломієць та Наталії Миколаївні Захарчук за вдало підібраний зміст екскурсії для самих маленьких бердичівлян.