Додому НОВИНИ Влада і громада Міліція застерігає громадян: в жодному разі нікому не повідомляйте реквізити банківських рахунків.

Міліція застерігає громадян: в жодному разі нікому не повідомляйте реквізити банківських рахунків.

621
ПОДІЛИТИСЬ

За минулі вихідні двоє жителів Бердичівщини заявили до міліції про шахрайства, пов’язані із електронними банківськими операціями. У результаті ошуканств з рахунків потерпілих знято більше 25 тисяч гривень. Правоохоронці встановлюють зловмисників.

У всіх випадках схема ошуканства пов’язана із обманом під час продажу товарів через Інтернет-сайти. Невідомий телефонує до потенційного продавця-покупця і під різними приводами дізнається усі реквізити банківської картки, необхідні нібито для переказу коштів. Довірливі потерпілі повідомили не лише номери рахунків, а й інші персональні відомості.

У результаті, замість отримання дизельного палива, 35-річний бердичівлянин позбувся 24 тисяч гривень. Подібний випадок стався і з 26-річним місцевим жителем, який збагатив шахрая майже на 1200 гривень.

За всіма випадками розпочато кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Зловмисникам може загрожувати покарання як у вигляді штрафу, так і позбавлення волі до 8 років.

Водночас правоохоронці застерігають: ні за яких обставин не повідомляйте незнайомцям реквізити ваших банківських рахунків та інші персональні відомості. При покупках через Інтернет намагайтесь використовувати систему оплати товару після його фактичного прибуття. Також пам’ятайте, що жодної інформації про клієнтів та їх рахунки банківські працівники по телефону не збирають. Не збагачуйте шахраїв.

Бердичівський МВ УМВС
України в Житомирській області.