Додому НОВИНИ Подорож освітян до Пирогово.

Подорож освітян до Пирогово.

997
ПОДІЛИТИСЬ

Україна багата недоторканними куточками чарівної природи. Одним із таких місць є Пирогово, архітектурний музей під відкритим небом, який розкинувся на 150 га зовсім поруч з Києвом.

Всього дві-три години – і ви забезпечені колоритним відпочинком на цілий день, особливо, якщо полюбляєте довгі прогулянки на природі!

Подивитися зменшену копію України, поділену на області: Південь, Карпати, Полісся, Поділля, Середнє Придніпров´я, Слобожанщину та Полтавщину; помилуватися старовинними спорудами, характерними для кожної області;познайомитися з нехитрим побутом наших предків; оглянути господарські двори вирушили члени первинної профспілкової організації загальноосвітньої школи №11. Екскурсія відбулася 23 травня.

Ідею провести екскурсію в колективі подав директор школи Андрій Петрович Марківський, який не так давно очолює колектив даної школи, але дбає не тільки про роботу колективу, але й про відпочинок та дозвілля. Адже неодноразово намагається запросити колектив на екскурсії.

Як голова профспілкової організації я одразу ж підтримала ідею директора і звернулася з проханням до Цвєткової Анжели Микитівни, голови міськкому профспілки, організувати екскурсію. Анжела Микитівна підтримала і схвалила це рішення, без жодних вагань нагородила членів колективу пільговою поїздкою в Пирогово.

І ось педагоги школи о сьомій годині ранку під благословіння Анжели Микитівни (незважаючи на ранній виїзд, вона сама провела екскурсантів в дорогу) вирушили в чудову і незабутню мандрівку.

Вчителі побачили побут і архітектуру всіх регіонів країни кілька століть назад, пройшлися найцікавішими куточками України за один екскурсійний день, побачили буквально зсередини життя українського народу в 17-20 століттях, познайомитися із предметами побуту звичайного будинку українця.

На цій території розташувалися хати і вітряні млини, пасіки і стайні, церкви та інші цікавинки.

Педагоги мали змогу подивитися, як ліплять глечики, вишивають, тчуть, а також придбати вироби народних умільців – від ляльки-мотанки і мальованих глечиків до вишиваних сорочок і гуцульських постолів. А коли під час прогулянки територією музею стомилися і зголодніли – то відвідали справжній український шинок, скуштували страви традиційної української кухні.

Музей Пирогово – це незабутнє місце для відпочинку, саме тут забуваються всі проблеми, можна помилуватися природою, послухати  тишу і птахів, прокататися на конях.  Звичайно, неможливо все побачити за один день, адже загальна довжина екскурсійного маршруту понад 12 км.

Відвідайте цей заповідний куточок на околиці Києва – і для вас відкриється вся сутність українського народу, який віками творив культуру, традицію, мистецтво.

Члени профспілкової організації ЗОШ №11 щиро вдячні управлінню освіти і науки в особі Басюк С.В., яка тимчасово виконує обов’язки начальника управління та завідувачу ІМЦ Гриченко Н.А., за співпрацю з міською профспілкою освітян, а також Анжелі Микитівні за цю чудову екскурсію, висловлюють їй найкращі побажання та наступного разу запрошують разом з ними відвідати визначні місця України.

З гарним настроєм та чудовими враженнями вчителі, члени профспілки ЗОШ №11 повернулися до Бердичева. Про це свідчать наступні висловлювання.

Вчитель інформатики Майданович М.Л.: “Екскурсія була чудовою та захоплюючою. На території Пирогово ми зустрічали  людей і працівників у національних костюмах, зайнятих різним ремеслом того часу – ткаль, ліпників посуду із глини. Прогулянки під українську народну музику взагалі стали чимось особливим, подарували незабутні відчуття. Ми вдячні організаторам екскурсії”.

Вчитель  початкових класів Кучерява В.М.: “Дуже сподобалася екскурсія. Особливе місце в музейній експозиції займають млини, найстаріший з яких нараховуватиме кілька століть. Підносячись на пагорбі, як символ часу, що перемелює секунду за секундою, годину за годиною, століття за століттям, вони повільно похитують на вітру своїми величезними крилами. Зараз це лише музейні експонати, а колись-то від них залежало життя цілих селищ. Особлива подяка Анжелі Микитівні Цвєтковій за подаровані незабутні враження”.

Марківський Андрій Петрович, директор школи: “Про те, що зовсім поруч знаходиться столиця України відразу забуваєш – такий тут простір. До горизонту – поля і проліски, дахи хат і лопаті вітряків. Ось цілком придатна для життя мазанка, вона мені дуже сподобалася”.

Наш директор повідомив, що при підведенні підсумків роботи колективу за навчальний рік ми знову вирушимо на екскурсію в Кам’янець-Подільський та відвідуємо Скельний монастир. Відпочинок на лоні багатющої природи України продовжуватиметься. Про це він уже домовився з Анжелою Микитівною.

Астапюк І.М, голова ПК
профспілкової організації ЗОШ №11.

image013_001 image003_001 image005_001 image009_001 image011_001