Додому НОВИНИ Влада і громада Представники Міністерства оборони в Бердичеві.

Представники Міністерства оборони в Бердичеві.

612
ПОДІЛИТИСЬ

За ініціативи народного депутата України Олександра Ревеги, нещодавно в гарнізонному Будинку офіцерів відбулась робоча зустріч представників Міністерства оборони, учасників АТО, військовослужбовців та представників громадських організацій.

Представники МО Сергій Кучеренко, Леонід Шиманський, Віталій Бабич відповіли на найбільш гострі проблеми військовослужбовців.

Щодо статусу учасників бойових дій, то як вони повідомили, це питання нині буде вирішуватись набагато швидше. Зокрема, звільненим з військової служби його будуть надавати військкомати. Для тих же, хто продовжує служити – у військових частинах. На даний час статус учасника бойових дій отримали 30 тисяч осіб.

Що стосується виділення житла, то для цього в бюджеті України виділено 63 мільйони гривень. В першу чергу житло буде виділятись родинам загиблих та поранених воїнів.
В зв’язку з цим міський голова Василь Мазур повідомив працівникам Міністерства, що міською владою на Червоній Горі виділено багато земельних ділянок, куди вже підведено комунікації. Потрібні лише кошти, щоб будувати житло.

Він також запропонував використовувати для реабілітації військовослужбовців табір “Соколятко”, що в Скраглівці.

А Олександр Ревега повідомив, що незабаром за його кошти чергова група з 12-ти учасників АТО буде відправлена на оздоровлення в санаторії.

Питання працевлаштування воїнів, які отримали інвалідність підняв на зустрічі командир 26-ої артбригади Андрій Малиновський.

Про можливості району в питаннях підтримки військовослужбовців, які беруть участь в АТО та мобілізувались, розповів голова райдержадміністрації Едуард Томашевський.
Про те, що такі зустрічі потрібні і корисні, в першу чергу, для Міністерства оборони, погодились всі її учасники. Головне, щоб був від них конкретний результат.

Володимир Кравченко.