Додому НОВИНИ Бізнес Підприємства Житомирщини виготовлятимуть комплектуючі до військової техніки

Підприємства Житомирщини виготовлятимуть комплектуючі до військової техніки

633
ПОДІЛИТИСЬ

27 листопада голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський та генеральний директор державного концерну “Укроборонпром” Роман Романов підписали меморандум про розширення співробітництва між “Укроборонпромом” з підприємствами Житомирської області.

Предметом цього Меморандуму є забезпечення ефективної кооперації науково-технічного та виробничого потенціалу підприємств Концерну та підприємств нашої області задля виконання державного оборонного замовлення. Відмовитись від закупівлі російських комплектуючих для української військовій промисловості і перейти до самостійного виготовлення деталей для бойових машин – такі завдання стоять перед “Укроборонпромом”.

IMG_1527_1“Нові виклики в національній безпеці та стабільному економічному і соціальному розвитку держави стоять, як перед роботодавцями, так і органами державної влади. Наше завдання – посилити координацію спільних дій. Саме цьому сприятиме підписання меморандуму”, – зазначив Сергій Машковський.

Комплектуючі до військової техніки будуть виготовлятися на Житомирщині, – заявив директор “Укроборонпрому”. А це не лише підвищення конкурентоспроможності вітчизняної продукції, а й вирішення ряду соціально-економічних проблем: збереження трудового потенціалу області, створення нових робочих місць, підвищення рівня заробітної плати.

“Сьогодні ми всі об’єднуємо зусилля заради посилення обороноздатності держави та оснащення наших вояків усім необхідним. Ми можемо виготовляти необхідні комплектуючі до військової техніки тут, на Житомирщині. Таким чином підприємства регіону запрацюють з новою силою та зможуть допомогти відродити обороноздатність країни”, – підкреслив Роман Романов.