Додому НОВИНИ Влада і громада Пізнавальна акція від рятувальників

Пізнавальна акція від рятувальників

387
ПОДІЛИТИСЬ

З метою ознайомлення та навчання дітей основам пожежної безпеки, роз’яснення різноманітних аспектів безпеки життєдіяльності та популяризації професії рятувальника для учнів та працівників ЗОШ №18 м.Бердичева 21 вересня рятувальники провели громадську акцію “Запобігти. Врятувати. Допомогти”.

Цього разу захід провели у вигляді практичного відпрацювання дій у випадку пожежі. Згідно задуму, в одній із навчальних аудиторій виникла пожежа. За сигналом “Тривога” викладачів та вихованці відповідно до плану евакуації звільнили приміщення навчального закладу та передислокувалися у безпечне місце. Захід став для присутніх цікавим наглядним уроком, на якому вони ознайомилися із діяльністю пожежно-рятувальної служби і зрозуміли, якими важливими є правила безпеки життєдіяльності та заходи безпеки у повсякденному житті.

Під час цієї акції дітям продемонстрували пожежно-рятувальне обладнання, що є на озброєнні у місцевих вогнеборців, розповіли про випадки пожеж на території міста та про причини їх виникнення. Також хлопці та дівчата могли відчути себе у ролі справжніх рятувальників, примірявши захисні костюми, бойовий одяг та каски пожежних.

Працівники пожежно-рятувальної служби звернули особливу увагу присутніх на важливість дотримання основних правил безпечної поведінки у побуті, також діти дізналися, як правильно діяти у разі знаходження вибухонебезпечних або схожих на них підозрілих предметів, щоб не трапилося непоправне. В ігровій формі рятувальники нагадали підростаючому поколінню, як правильно викликати Службу порятунку, якщо сталося займання, наприклад у квартирі. Також розповіли, як евакуюватися із задимленого приміщення, якщо ти вдома один.

Ця зустріч справила велике враження на усіх присутніх, адже заходи у рамках акції “Запобігти. Врятувати. Допомогти” – це дуже важлива та переконлива форма навчання. Коли на конкретних прикладах не тільки пояснюються такі прості, але важливі правила безпечної поведінки, а й зав’язується цікаве спілкування і діти вчаться відповідально ставитися до свого життя і життя своїх рідних та близьких.

Шевчук І.В.,
начальник Бердичівського міськрайонного відділу
Управління ДСНС України у Житомирській області.