Додому НОВИНИ Культура Свято віри, надії та любові

Свято віри, надії та любові

683
ПОДІЛИТИСЬ

У перші березневі дні до нас приходить Міжнародний жіночий день. У переддень цього свята у Будинку культури с.Райгородок на концертну програму “Благословенна жінка-мати” зібралися наші односельчанки.

Вечір розпочався виставою Г.Квітки-Основ’яненка “Бой-жінка”, дія якої відбувається у XVIII ст. Самодіяльні актори (Сергій Ляховецький, Сергій Бондарчук, Лариса Кушнірук, Тетяна Максимець) порадували глядачів своєю грою, показавши історію простої української жінки Насті, яка терпить побої та образи чоловіка. При допомозі брата-улана Романа вона змушує свого чоловіка Потапа не тільки припинити наругу над нею, а й почати шанувати.

Про любов до жінок, мам, бабусь, подруг і сестер говорили незмінні ведучі – Рита Михніцька та Олена Ткачук. Віршами та гуморесками, піснями та танцями аматори сцени висловлювали свою повагу тим людям, які дали життя, виплекали, виростили й виховали нас.

За добро, красу, емоційність, веселкову насиченість почуттів подякували прекрасній половині людства декламатори Олександра Мозгунова, Світлана Заєць, Валерія Прокоф’єва, Софійка Огороднік, Олександра Ящук. Власні вірші про жінку-матір читала Леся Костюк. Гуморески Павла Глазового “Прощання” та “Залізний характер” виконав Володимир Яремчук.

Про жінок, які приходять у світ, щоб зробити його кращим, співали Антоніна Кушнірова, Крістіна Духновська, Аліна та Анастасія Муц, Андрій та Світлана Богайчуки, Петро Муц.

Яскравим та несподіваним сюрпризом для глядачів була танцювальна композиція Аліни Муц, яка зачарувала всіх присутніх.

Гучними оплесками глядачі зустрічали вокальний ансамбль у складі: С. Богайчук, Т. Максимець, Л. Яремчук, С. Муц, Л. Кушнірук які виконували українські народні, жартівливі пісні “Бабоньки”, “Три дубки”, “Голубка”, “Раненько вставала”.

По закінченні вечора директор Будинку культури села Райгородок С.С. Муц привітала односельців зі святом весни, віри, надії та любові.

Надія Яремчук, студентка Київського університету ім. Т.Шевченка.