Додому Колонка редактора Спільна молитва за мир в Україні…

Спільна молитва за мир в Україні…

582
ПОДІЛИТИСЬ

16 і 17 липня у Бердичеві вже 25-й раз відбулись урочистості Матері Божої Святого Скапулярію. На них прибули тисячі паломників з України, Польщі, Білорусі, Молдови, США, Португалії, Литви та інших країн. Наймолодшому паломникові було 10 місяців, а найстаршому – 87 років.

Центральну Літургію очолив Архієпископ Томаш Пета, Ординарій дієцезії Астани, що в Казахстані. Він також повідомив, що у вересні у Караганді відбудеться беатифікація (зарахування до лику блаженних) отця Владислава Буковинського, уродженця Бердичева, який своїм життям дав приклад справжньої віри і любові. Співслужили йому Архієпископ, Митрополит Львівський Мечислав Мокшицький та Єпископ, Ординарій дієцезії Кишинева Антон Коша.

Присутні молитвою відзначали 25-річчя повернення Босих Кармелітів в Україну та повернення Санктуарію в Бердичеві.

Подякував у своєму виступі за допомогу і підтримку в організації і проведенні урочистостей настоятель Санктуарію отець Рафаїл Мишковський.

Щирі, вдячні слова також з вуст дітей…

8_ldkfgjВіце-міністр закордонних справ Республіки Польща Ян Джєдзічак запевнив присутніх, що у важкий час для України Польща поряд з нею.

Привітав всіх міський голова Василь Мазур та подарував Томашу Петі копію ікони Матері Божої Бердичівської та попросив, щоб цей Образ був присутній на беатифікації бердичівлянина отця Владислава Буковинського.

Переконаний, що спільна молитва, яка лунає з вуст десятків тисяч людей про довгоочікуваний мир на нашій рідній землі, буде обов’язково почута, зазначив народний депутат України Олександр Ревега.

Голова Житомирської обласної ради Анжеліка Лабунська у своєму виступі підкреслила, що тільки спільно підтримуючи один одного, з допомогою молитви та постійної праці ми здобудемо мир та побудуємо вільну, заможну, європейську державу.

Тисячі людей молились перед іконою Матері Божої Бердичівської і просили в неї захисту та миру в Україні…

Володимир Кравченко