Додому НОВИНИ Культура Сімнадцятий щорічний дитячий фестиваль “Воскресіння Христа”

Сімнадцятий щорічний дитячий фестиваль “Воскресіння Христа”

632
ПОДІЛИТИСЬ

В понеділок другого травня 2016 року, на другий день святкування Світлого Христового Воскресіння, в міському парку культури та відпочинку імені Т.Г. Шевченка у Бердичеві відбулося чудове свято, влаштоване вихованцями недільних шкіл при церквах нашого Житомирського обласного управління Союзу вільних церков християн євангельської віри України.

Протягом сімнадцяти років церкви проводять щорічний дитячий фестиваль “Воскресіння Христа”. Задовго до Паски діти почали готуватися, щоб в цей день прославити Господа та розповісти людям про те, що Христос Воскрес, перемігши смерть, і дав вічне життя. На протязі всього часу підготовки зі слів відповідального за проведення фестивалю помічника єпископа по Житомирщині з питань дитячого служіння Василя Олексійовича Юрчука, діти молилися та просили у Бога, щоб в день проведення фестивалю Господь дав гарну погоду, щоб люди могли прийти з дітками в парк та почути Слово спасіння.

IMG_9804_1Ось і настав, після довгих днів підготовки, довгоочікуваний день. З самого ранку до парку почали прибувати люди. Деякі з них бачили, що йде підготовка, підходили і цікавилися, що ж це має бути? Після чого телефонували своїм друзям та знайомим, запрошували їх прийти на свято. Коли настав час розпочинати фестиваль, в парку було по різним підрахункам біля тисячі людей. Інші стверджували, що й всі дві тисячі людей є у парку. Це не означає, що всі вони стояли на літньому майданчику, але весь парк було озвучено, і всі вони мали можливість, прогулюючись з дітками по парку, насолоджуватися виступами маленьких християн.

Розпочати сімнадцятий фестиваль запросили єпископа по Житомирщині Олексія Володимировича Забєліна. Служитель зачитавши відповідний текст зі Слова Божого, привітав усіх присутніх та звершив молитву-подяки Богу за почуті дитячі молитви, закликав Боже благословення на проведення цього фестивалю, благословив всіх людей, присутніх у міському парку. Після чого розпочався сімнадцятий щорічний дитячий фестиваль “Воскресіння Христа”.

IMG_9811_1На протязі кількох годин лунали з дитячих вуст слова прославлення Воскреслого Христа. Весь час лунало над землею радісне вітання “Христос Воскрес! Воістину Воскрес!”. Більше сотні маленьких учасників фестивалю радісно та завзято прославляли Воскреслого Спасителя. Віршами, піснями, сценками та танцями служили учасники фестивалю всім присутнім. На завершення фестивалю дітки всі разом заспівали пісню “Боже, я молюсь за Україну”.

Варто сказати, що під час проведення фестивалю Благодійна організація “Відкрите серце” (с. Озадівка) люб’язно надала кожному учаснику подарунок (коробку печива “ТУК”). Щоб створити атмосферу свята і для тих, хто перебував у парку, наші брати Олександр Кліщук та Ярослав Влачига взяли на себе місію, переодягнувшись у костюми лева та клоуна, і дарували дітям надуті кульки та печиво, а також з багатьма із них фотографувалися, що приносило для дітей немалу радість.

І так, радісні та щасливі, хоч трохи і стомлені, учасники по завершенні фестивалю повернулися до своїх домівок.

Нехай допоможе Господь і благословить усіх, хто приймав участь, та всіх, хто організував це свято, і допоможе і надалі проводити такі фестивалі.

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Олександр Залізний