ПОДІЛИТИСЬ

Горить свіча і пам’яті сльоза
Додолу з неї краплями стікає.
Земля ридає, плачуть небеса.
Героїв Україна пам’ятає.

Вечір пам’яті та вшанування Героїв АТО відбувся днями у Швайківській школі. Сюди завітали голова Бердичівської райдержадміністрації Е.Є. Томашевський, голова районної ради К.В. Мулярчук, помічник народного депутата О.В. Ревеги С.Б. Томашевська, керівник апарату райдержадміністрації Л.А.Котнюк, начальник районного відділу освіти В.Л. Муренко, головний редактор газети “Земля Бердичівська” В.Т. Кравченко, в.о. сільського голови В.М. Крюченко, представники громадських організацій та громада села Швайківка.

Усі разом зібралися, аби з гідністю вшанувати світлу пам’ять загиблих на майдані під час Революції Гідності, загиблих Героїв в зоні АТО, а також віддати належну шану тим односельчанам, хто тривалий час брав участь у бойових діях на сході України і тим, хто в даний час знаходиться в зоні проведення антитерористичної операції.

Загалом, 7 липня 2015 року село Швайківка відзначало День села, а також свято Івана Купала. Але через тривожні події, які мають місце в сьогоденні, місцева влада, колектив школи та місцеві жителі прийняли спільне рішення провести вечір, присвячений своїм землякам.

SL745827_1
Голова Бердичівської РДА Едуард Томашевський вручає Подяки учасникам АТО.

Перед громадою села і захисниками України виступив голова райдержадміністрації Едуард Томашевський, який не приховуючи хвилювання, щиро подякував воїнам за їх відвагу, мужність і неоціненний подвиг. Едуард Євгенович нагородив учасників АТО Подяками Бердичівської районної державної адміністрації за героїзм і вірність Батьківщині, а також низько вклонився матерям Героїв за те, що виростили і виховали справжніх чоловіків – патріотів України.

Усі гості, що мали слово для виступу не стримували емоцій, говорили схвильовано і тремтячи, адже болить не тільки фізична рана у солдата, болить одне велике серце українського народу.

Софія Томашевська, помічник народного депутата, передала низький уклін від Олександра Васильовича Ревеги захисникам із Швайківки і особливо матерям захисників, таким ніжним і водночас сильним жінкам, котрі виплакали свої очі, чекаючи дітей додому, а також подарувала для них срібні хрестики – в знак охорони від лихоліття. “Нехай ці хрестики оберігають Вас повсюди. Щире “дякую” від Олександра Васильовича і від усіх нас”, – зазначила Софія Броніславівна.

Все частіше і частіше під час заходу звучали фрази “Ми не хочемо війни”, “Ми хочемо миру”, “Ми просимо Бога, щоб війна нарешті закінчилася”. У концертній програмі, що підготували працівники клубу разом з учнівським активом школи, мали місце українські патріотичні пісні, танок під жовто-блакитним стягом України, слова глибокої поваги і вдячності за виконаний обов’язок, за збережене для нас мирне життя. Звучав Гімн України, хвилина мовчання…

Від учнів району, методичного кабінету і районного відділу освіти, як оберіг, начальник відділу освіти передала для воїнів стрічки-вишиванки.

Всі учасники АТО отримали від виконкому сільської ради та депутата районної ради В.В. Любченко (від с. Швайківка) квіти і грошову допомогу.

Прес-служба райдержадміністрації.


Ніщо так не об’єднує людей, як біда. Сьогодні вона на всіх одна. Війна… АТО… хоч як би ми це не називали. Хтось бере зброю у руки і йде захищати рідну землю, хтось допомагає фізично, фінансово, а хтось морально. В прагненні підтримати наших відважних воїнів єднаються і дорослі і діти.

То ж 7 липня 2015 року в с. Швайківка (в актовій залі місцевої школи) працівниками будинку культури було проведено День села урочистості з нагоди вшанування воїнів-земляків, які брали та беруть участь у бойових діях на сході нашої країни. На урочистості прийшли воїни АТО, родини тих солдатів, які на даний час воюють, жителі села, гості. Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять громадян, тих патріотів, що віддали своє життя за незалежність, територіальну цілісність України. Громада села вітала героїв, воїнів-земляків, звучали найщиріші слова вдячності за їх відвагу, мужність та героїзм…

До присутніх з вітальними словами та словами подяки звернулись голова РДА Едуард Томашевський, голова районної ради Володимир Мулярчук, помічник народного депутата О.Ревеги Софія Томашевська, начальник районного відділу освіти Валентина Муренко, представник обласної спілки воїнів АТО, депутат районної ради Василь Любченко та директор Швайківської ЗОШ Ірина Білан.

На даний час свій військовий обов’язок на сході країни виконують:
– Науменко Сергій Павлович,
– Жирний Юрій Васильович,
– Кузьменко Руслан Олександрович,
– Кравчук Михайло Дмитрович,
– Демченко Роман Миколайович,
– Яригін Олександр Іванович,
– Люх В’ячеслав Іванович,
– Кузьменко Володимир Васильович,
– Рудий Андрій Богданович.

Були присутні також хлопці, які вже демобілізувались, або знаходяться на лікуванні це:
– Плисківський Василь Миколайович,
– Папірник Юрій Васильович,
– Єрмоленко Максим Володимирович,
– Горецький Сергій Сергійович,
– Пелих Андрій Валерійович.

На фронтах цієї війни побували хлопці з Швайківки, які зараз проживають в інших населених пунктах це:
– Кравчук Руслан Вікторович,
– Кузьменко Юрій Сергійович,
– Васюта Віктор Васильович,
– Толмачов Михайло Дмитрович,
– Потаржевський Євгеній Борисович.

SL745843_1
Помічник депутата Софія Томашевська вручає подарунки від Олександра Ревеги.
SL745842_1
Помічник депутата Софія Томашевська вручає подарунки від Олександра Ревеги.
SL745881_1
Головний редактор газети “Земля Бердичівська” Володимир Кравченко вручає приз.
SL745885_1
Учасник АТО Василь Плисківський (перший зліва) разом з батьками, дружиною та дітьми.
SL745889_1
Рідні учасника АТО Василя Плисківського.