Додому НОВИНИ Влада і громада У Житомирі відкрили Центр розвитку місцевого самоврядування

У Житомирі відкрили Центр розвитку місцевого самоврядування

480
ПОДІЛИТИСЬ

У Житомирі 20 травня відбулось урочисте відкриття Житомирського відокремленого підрозділу Установи “Центр розвитку місцевого самоврядування” за участю Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, інфраструктури та ЖКГ України Геннадія Зубка та європейських партнерів.

Основне завдання Центру – підтримка та реалізація реформи децентралізації, покращення якості надання місцевих адміністративних послуг. На Центр покладаються завдання щодо супроводу громад, їх підтримка, навчання спеціалістів в охороні здоров’я, освіті, просторовому плануванні, допомога у написанні Стратегії розвитку та зміцнення потенціалу об’єднаних громад з питань управління фінансами.

Голова облдержадміністрації Ігор Гундич під час відкриття Центру наголосив на тому, що Житомирщина є в лідерах по створенню об’єднаних територіальних громад.

“У Житомирській області вже функціонує 32 об’єднані територіальні громади. До кінця 2017 року плануємо 80% території Житомирщини охопити об’єднаними громадами. Проте маємо не тільки створювати ОТГ, а й зробити все для того, аби керівники громад вміли правильно та ефективно управляти ними. Саме тому покладаю дуже велику надію на співпрацю із Офісом реформ та бажаю вдалого старту працівникам. Також дякую керівництву держави та європейським колегам за всебічну допомогу”, – зазначив Ігор Гундич.

Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, інфраструктури та ЖКГ України Геннадій Зубко акцентував увагу на тому, що офіс буде не тільки співпрацювати з громадськими організаціями, ОДА і обласною радою, а в першу чергу – з громадами. “Житомирська область сьогодні в трійці лідерів за кількістю громад, і я дуже хочу, щоб регіон став лідером за  якістю життя в цих громадах, а саме – у сфері  освіти, охорони здоров’я, безпеки, плануванні територій, адміністративних послуга, безпеці. Але найпотужніша інвестиція тут – інвестиція у молодь, яка може навчитись, взяти на себе відповідальність й змінити нашу Україну на європейську країну”, — підкреслив Геннадій Зубко.

Після відкриття Центру у Житомирі пройшов круглий стіл “Децентралізація. Локальні реформи у Житомирській області: досягнення та проблеми”.

Довідково: Установа “Центр розвитку місцевого самоврядування” (ЦРМС) – недержавна неприбуткова організація, створена з метою сприяння зміцненню спроможності органів влади та місцевого самоврядування на центральному, регіональному та місцевому рівнях.

Прес-служба облдержадміністрації