ПОДІЛИТИСЬ

У суботу, 14 травня, військовослужбовці військової частини – польова пошта В3231 вирушили до м. Новоград-Волинський, щоби взяти участь у Кубкові АТО з футболу серед військових частин Житомирської області.

Довгоочікуваний захід відбувся на центральному стадіоні “Авангард”. Упродовж п’яти годин 4 футбольні команди – 95-ї аеромобільної (м. Житомир), 30-ї механізованої (м. Новоград-Волинський), 26-ї артилерійської (м. Бердичів) та збірна волонтерів “Поліський партизан” – змагалися між собою за право називатися чемпіоном.

20160514_161321_1За увесь турнір бердичівською командою “Штурм” було зіграно два матчі. Перший – із військовослужбовцями 95-ї. Рахунок 4:1 – на користь бердичівлян. Другий – із господарями спортивного свята, новоградцями. На жаль, саме ця гра не принесла очікуваного успіху бердичівлянам. Матч закінчився із рахунком 0:1 на користь хлопців із 30-тки.

За словами начальника фізичної підготовки військової частини – польова пошта В3231 майора Лещінського Олексія Васильовича, саме команду військових із Новоград-Волинського “штурмовики” одразу вважали головним суперником. Адже усім відомо, що вдома і стіни допомагають.

Та попри те, що новоградці виступили організаторами святкового дійства, а врешті і вибороли перемогу, ігри були чесними і оцінювалися прозоро. “Суддівська колегія була незалежною та об’єктивною, – наголосив майор, – і складалася із житомирян”.

Команда “Штурм”, за підсумками двох матчів, зайняла почесне друге місце. У ході проведення ігор довелося боротися не лише із суперниками, а й з погодою. Дощ під час матчу – від цього слизьке поле, вологе взуття, мокра форма.

В цілому, атмосфера на стадіоні була святковою. Прямо біля поля варилися гречана й горохово-пшенична каші з м’ясом. Поласувати смачненьким могли як гості, так і учасники турніру. Подавали гарячий чай, хліб.

Розважити усіх присутніх запросили дітлахів, які показали шоу із володіння мистецтвом кіокушинкай. Виступили солісти Гарнізонного будинку офіцерів, виконавши декілька пісень. Сумувати, коротше кажучи, не довелося. І у перервах між матчами наші хлопці знаходили собі заняття: їли, сушили одяг, спостерігали за перебігом ігор між суперниками.

20160514_173003_1Пліч-о-пліч із військовослужбовцями суботній день у Новоград-Волинському провів і їх незмінний тренер – Роман Мілентійович Бальчос – дворазовий чемпіон України серед команд майстрів. Саме він, за рахунок власного ентузіазму, не покладаючи рук, завзято тренував команду військової частини – польова пошта В3231 до участі у Кубкові АТО. За час тренувань зумів багато чого навчити спортсменів-аматорів, ділився досвідом, показував прийоми, якими користуються професійні футболісти. Готуючи хлопців до змагань, тренер працював на усі сто, вкладаючи у тренування не лише свій професіоналізм, а й душу.

І хоча “штурмовики” у результаті чемпіонами не стали, співпраця із відомим тренером і професійним футболістом стала для них найбільшою нагородою. Познайомившись із фахівцем своєї справи хлопці твердо вирішили: обов’язково продовжать удосконалювати навички гри у футбол. Щоправда, поки що на порядку денному – підготовка до висування у зону АТО та етап бойового злагодження у складі підрозділів частини на полігонах.

Прес-служба військової частини – польова пошта В3231