Додому НОВИНИ Влада і громада Бердичівські даішники затримали чоловіка, який викрав автівку під час тест-драйву.

Бердичівські даішники затримали чоловіка, який викрав автівку під час тест-драйву.

637
ПОДІЛИТИСЬ

На автодорогах Бердичівського району у напрямку Вінниччини викрадача розшукували декількома автомобілями і працівники ДАІ, і заявник зі своїми товаришами. Врешті правоохоронці виявили автівку в одному із сіл району. Нині автовикрадач затриманий. Розпочато досудове розслідування.

Під вечір 11 червня до міліції зателефонував бердичівлянин і повідомив про те, що у нього викрадено автомобіль “БМВ”. За словами заявника, півгодини тому він зустрівся з чоловіком, який виявив бажання придбати автівку, і вирушив з ним на тест-драйв. За деякий час покупець скористався моментом, коли власник вийшов із салону, завів машину і швидко рушив з місця у напрямку виїзду з Бердичева.

Окрім правоохоронців, власник негайно сповістив про подію і своїх товаришів, попросивши допомоги й у них. Відтак, навздогін автовикрадачу різними дорогами у напрямку Вінницької області, куди, ймовірно, міг прямувати зловмисник, поїхали декілька автівок – і працівників ДАІ, і добровільних помічників з числа знайомих заявника.

avto_03У с. Агатівці Бердичівського району ДАІшники помітили розшукуваний “БМВ”, який буксирувався іншим автомобілем. На вимогу правоохоронців водії зупинилися. Виявилося, у “БМВ” закінчилося пальне.

– Керманича викраденої машини, 39-річного раніше судимого жителя Київської області, затримано за ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу, – повідомив начальник Бердичівського МВ УМВС Роман Зайцев.

За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом (ст.289 Кримінального кодексу України) розпочато досудове розслідування. За чинним законодавством автовикрадачу загрожує значний штраф, обмеження або позбавлення волі строком від 3 до 5 років.

Бердичівський МВ УМВС України
в Житомирській області.

avto_01