Додому ІНФОРМАЦІЯ Бердичівські правоохоронці застерігають: обережно, лісові пожежі!

Бердичівські правоохоронці застерігають: обережно, лісові пожежі!

480
ПОДІЛИТИСЬ

Згідно статистики, з року в рік, з початком спекотних сонячних днів, спалахують лісові пожежі.

“Велика кількість лісових пожеж спостерігається у період святкових та вихідних днів, коли люди щоб відпочити від міської метушні вирушають провести вільний час на природі та нерідко такий відпочинок закінчується лихом. Варто пам’ятати, що відповідно до статті 77 (Порушення вимог пожежної безпеки в лісах) Кодексу України про адміністративні правопорушення, за порушення правил пожежної безпеки в лісах передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян” – розповідає т.в.о. начальника сектору дільничних інспекторів міліції Бердичівського МВ УМВС Олександр Суворов.

Байдужість і безтурботне ставлення людини до природи, а саме кинуті в суху траву недопалки цигарок, непогашені багаття та дитячі пустощі з вогнем стають головними причинами виникнення пожеж у лісі.

Разом з тим міліція нагадує, шановні громадяни, у пожежонебезпечний сезон не слід запалювати багаття у місцях із сухою травою, на ділянках ушкодженого лісу, у хвойних молодняках дерев та під кронами дерев.

Перед тим, як покидаєте ліс, багаття повинно бути ретельно засипане землею, або залите водою до повного припинення тління.

Якщо ми всі разом будемо уважнішими й обережнішими, виконуватимемо правила пожежної безпеки, то захистимо себе та оточуючих, а також навколишнє середовище від непоправних втрат, збережемо наші ліси для нашого майбутнього.

Бердичівський МВ УМВС України в Житомирській області.