Додому НОВИНИ Влада і громада Бердичів визнано перспективним місцем дислокації військових.

Бердичів визнано перспективним місцем дислокації військових.

686
ПОДІЛИТИСЬ

Ще взимку міська рада прийняла звернення до міністерства оборони та Верховної Ради України про можливість розташування у Бердичеві нової військової частини. Запит з цього ж приводу надіслав на адресу міністра оборони України і народний депутат Олександр Ревега.

Місце для військового підрозділу у Бердичеві, фактично, є – у районі Елінгу. Там – ціле військове містечко, донедавна розташовувалася одна із військових частин. Та незадовго до початку бойових дій у Криму та на Сході держави цю частину перевели в інше місце, а сама територія з приміщеннями та всіма комунікаціями залишилася, по суті, безхазяйною. Окремі метикуваті люди вже почали потроху навіть розбирати казарми та підсобні приміщення колишньої частини. Свою роль відіграють і природні явища та час – територія приходить у запустіння.

Аби не допустити подальшого знищення придатної для військових потреб території та приміщень, керівництво міста та народний депутат і клопотали перед міноборони про розташування тут нової частини. Посадовці міністерства проти такого не заперечували, приїжджали навіть на оглядини. Йшла мова про те, що на Елінг можуть перевести батальйон “Київ”. Та до реальних кроків справа поки не дійшла.

І от нещодавно міністерство оборони України надіслало офіційну відповідь Олександру Ревезі на його депутатський запит. З відповіді виходить, що нині у державі, на виконання відповідного Указу Президента України, завершується робота щодо комплексного огляду сектору безпеки і оборони. У рамках цієї роботи розробляється проект Державної цільової оборонної програми оптимізації та організації збройних Сил України на 2015-2017 роки, визначається перспективна модель Збройних Сил України, їх структура та чисельність, у тому числі – перспективні місця дислокації військових частин. Надані бердичівлянами пропозиції будуть розглянуті в ході зазначеної роботи, відзначають у міністерстві оборони.

“Також інформую, що на цей час м.Бердичів розглядається як одне з перспективних місць дислокації підрозділів Збройних Сил України”, – повідомив міністр оборони України Степан Полторак.

Анна Петрик, “БН”.