Додому НОВИНИ “Виховуємо патріота – виховуємо громадянина України”

“Виховуємо патріота – виховуємо громадянина України”

1210
ПОДІЛИТИСЬ

Сьогодні питання патріотизму та патріотичного виховання, як ніколи раніше, стають дуже актуальні. Одним із пріоритетних напрямків організації виховної роботи в Професійно-технічному училищі №4 Бердичева є активне формування у підростаючого покоління відчуття патріотизму, любові до Батьківщини,активної громадянської позиції. Події останніх місяців у котрий раз довели, що український народ неможливо подолати. Вони тільки об’єднали нас, збудили в кожного з нас почуття щирого й глибокого патріотизму, відчуття причетності до загальнодержавних справ та дали змогу проявити себе безкорисливими, щедрими, готовими на все заради незалежності та кращого майбутнього нашої Батьківщини.

З 12 жовтня по 23 жовтня в нашому училищі проходила декада національно-патріотичного виховання на тему “Виховуємо патріота – виховуємо громадянина України”. В плані проведення декади було заплановано багато заходів, таких як зустріч з працівниками військкомату міста Бердичева, волонтерами, учасниками АТО, практичні заняття по до медичній первинній підготовці, виховні години в групах та інші.

Розпочали декаду історичним екскурсом “Козацтва славного звитяги”, який підготували бібліотекар училища А.Я Усач та учні – Сергій Рибак, Марія Блажнова, Дмитро Постой, Валентин Засаднюк, Богдан Шушковський. Під час заходу учні ознайомились з історією славного козацтва, видатними постатями – гетьманами України, такими як Байда-Вишневецький, Богдан Хмельницький, Максим Залізняк та іншими.

IMG_0952_1

Наступним заходом декади була зустріч учнів з волонтерами ГО “Патріотична сила” С. Лужанським, І. Ковальчуком, А. Чепілем. Волонтери – це люди, що працюють в будь-якій області за своєю волею і згодою, а не з примусу. Волонтер І. Ковальчук розповів про свої поїздки в зону АТО, про життя наших воїнів на передовій. Лужанський С.І. вручив колективу училища подяку за активну громадську позицію, безкорисливу допомогу на благо та підтримку Української армії.

Колишній випускник Андрій Чепіль за свої кошти закупив металеві труби, а учні нашого училища виготовляють з них “буржуйки”, які так необхідні нашим воїнам в холодну пору. Найкраще працювали учні груп №13 і №6, долучились до цієї роботи учні першого курсу гр. №12. Не стоять осторонь волонтерського руху і учні нашого училища, які активно долучились до проведення Всеукраїнської акції “Збирай кришечки на протези для воїнів”.

IMG_0971_1

Учні подякували гостям за цікаву зустріч, а на закінчення сфотографувалися з волонтерами.

“Хто володіє інформацією, той володіє світом” – казали в різні часи сильні світу. Інформація – ключовий інструмент у зовнішній і внутрішній політиці. В рамках декади національно-патріотичного виховання викладачами училища Трембовецькою С.О. та Шабаянцом С.А. був проведений відео-урок на тему “Інформаційна війна – зброя масового знищення”, а 22 жовтня в ПТУ №4 відбулась зустріч з представниками МНС Бердичева. Перед учнями навчального закладу виступили Головний інспектор Бердичівського МРВ УДСНС України в Житомирській області майор служби цивільного захисту Олександр Волошин та Володимир Ярощук, які роз’яснили учням питання протипожежної безпеки в навчальному закладі, під час проживання в гуртожитку та вдома, звернули особливу увагу на профілактику паління та вживання алкогольних напоїв, бо ці негативні явища можуть привести до трагічних наслідків, навели приклади нещасних випадків, які відбулися в Бердичеві та районі. Гості в цікавій, пізнавальній бесіді розповіли, як розпізнати вибухонебезпечний предмет, правила поведінки в надзвичайній ситуації, повторили номери служб оперативного реагування – 101, 102.

IMG_1039_1

Корисними були заняття “Домедична допомога в надзвичайних ситуаціях” та “Домедична допомога в бойових умовах”, які провели викладач Бердичівського медичного коледжу Баклан В.М. та медичний працівник училища Кірмуц А.В.

Закінчилася декада уроком мужності “Герої поряд: мужність українських військових”. На цей захід були запрошені військовослужбовці військової частини – майор Швець Володимир Миколайович, старший прапорщик Лук’янюк Віктор Валерійович, старший сержант Мальчук Віталій Олександров, які не так давно повернулись із зони АТО. Володимир Миколайович розповів та показав фотографії нашим учням про суворі будні на війні, про те, як захищають нашу Батьківщину, про таку необхідну допомогу волонтерів.

Педагогічний та учнівський колектив училища щиро подякував учасникам АТО за їх особисту відвагу, бойове братерство, мир і спокій в наших домівках. Завершилася зустріч фотографією на пам’ять.

А.Я. Усач, бібліотекар ПТУ №4.