ПОДІЛИТИСЬ

26 травня в єдиній точці м. Козятин, щоб підсумувати свої навчальні здобутки, зібралися усі випускники Козятинського району. Центральною вулицею міста від відділу освіти до міського будинку культури урочистою ходою пройшли дев’яти- й одинадцятикласники разом зі своїми наставниками. Супроводжував освітян і учнів військовий оркестр військової частини – польова пошта В3231.

Участь у надзвичайно світлому й святковому заході взяли учні усіх, без винятків, шкіл Козятинського району. Загалом їх нараховується біля тридцяти. “Щороку такий захід відбувається. Уже напевно років 7-8. Зустрічаються усі випускники шкіл району. Не тільки одинадцятирічки, а й дев’ятирічки. Діти збираються, щоб підвести певний підсумок. 11 чи 9 років вони навчалися у школі, а сьогодні нагороджують найкращих із них. Відзначають активістів, кращих у художній самодіяльності, кращих у навчанні, медалістів”, – розповіла заступник директора Бродецької школи Кудрявець Алла Йосипівна.

Із особливою вдячністю у погляді жінка спостерігала за уже знайомими музикантами у військовій формі, бо знала: зараз почнеться щось неймовірне. “Бердичівський оркестр запрошуємо щороку. Це яскравий елемент військово-патріотичного виховання. І водночас оркестровий супровід надає святу визначної яскравості, пафосу, неабиякої пишноти, гучності, – зауважила Алла Йосипівна. – Відколи військовий оркестр забезпечує урочистій колоні ще й потужний, професійний музичний супровід, подивитися на ходу сходяться майже усі містяни. Злітаються просто як мухи на мед, з балконів люди дивляться. На стільки гарно хлопці грають, і на стільки приємно слухати українські мелодії, які звучать дорогою. Це піднімає і дух, і настрій”.

SAM_9206_1Не дивно, що з такою теплотою люди реагують на військових оркестрантів, адже, окрім високої оцінки їх музичної майстерності, козятинці знають: музиканти у формі не лише злагоджено справляються із духовими інструментами, перш за все, вони гідно виконують обов’язок захищати. Захищати Україну, її кордони, її честь і славу, її народ.

Начальник відділу освіти Козятинської райдержадміністрації Діденко Аліна Анатоліївна зазначила: “Багато бажаючих сьогодні серед наших випускників пов’язати своє життя із військовою службою. Підвищений інтерес до армії напевно пов’язаний із ситуацією, яка наразі склалася у нашій державі. Якраз сьогоднішній захід учить дітей розуміти і любити свій рідний край, те, до чого потрібно повертатися, те, що потрібно примножувати, і те, що потрібно захищати. Багато наших учнів планують освоїти військові професії і навіть дев’ятикласники уже налаштовані вступати цьогоріч до військових училищ, аби надалі продовжити свою військову кар’єру”.

Особливо приємно було чути такі слова військовим музикантам. Адже чимала кількість із них, а також деякі інші військовослужбовці військової частини – польова пошта В3231 – це вихідці з Козятинського району. Там народилися, там закінчували школи, а тепер чесно й віддано служать у Збройних Силах України, у Бердичівській частині і щиро вболівають за долю своїх ще зовсім юних односельчан. Проте вірять: майбутнє у надійних руках випускників, якщо останні так само ревно і незламно захищатимуть рідну землю від ворога, як сьогодні щоденно це робить український військовослужбовець.

Прес-служба в/ч – польова пошта В3231