Додому НОВИНИ Влада і громада Громадськість Бердичівського району відзначила 70-ту річницю великої Перемоги.

Громадськість Бердичівського району відзначила 70-ту річницю великої Перемоги.

731
ПОДІЛИТИСЬ

У п’ятницю, 8 травня, у великій залі Бердичівської райдержадміністрації відбувся захід з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення, 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та Дня матері в Україні.

На заході були присутні голова райдержадміністрації Е.Є. Томашевський, голова райради К.В. Мулярчук, голова райради ветеранів В.Й. Жабко, керівник районної організації ТОВ “Червоний Хрест” М.І. Швайківська, районні депутати, голови сільських та селищної рад, громадських організацій, а також учнівська молодь. Але найбажанішим і значним було те, що на захід завітали ветерани. Нажаль, з кожним роком їх стає менше, але подвиг ветеранів, їх зусилля, мужність, відважність та героїзм пам’ятає український народ.

У хвилині мовчання вшанували світлу пам’ять загиблих у Другій світовій війні та тих, хто віддав життя за цілісність, суверенність і незалежність нашої держави.

До ветеранів та громадськості звернувся з вітальними словами голова адміністрації Е.Є. Томашевський, який побажавши всім миру, злагоди, здоров’я і зазначив: “З великим трепетом в душі хочеться відзначити неоціненний подвиг, який здійснюють сьогодні воїни АТО, що так само відчайдушно, сміло боронять нашу землю від загарбників, зберігаючи вірність своїй Батьківщині. Вони гідні нащадки наших ветеранів. Шановні ветерани! Хай не болять Ваші рани, хай щастя і радість не переводяться у Ваших оселях. Пишаємося тим, що Ви зробили для Перемоги, для нас. Ми завжди пам’ятатимемо про великий подвиг українського воїна”.

Так, український воїн відважний, а материнська молитва цілюща. Незліченну кількість материнських сліз і молитов бачила наша страждальна земля у роки Другої світової війни і бачить їх зараз. У залі також були присутні матері, які провели синів захищати Україну, а їхні діточки сивими журавлями відлетіли у небо. “Шановні матері воїнів АТО, важко підібрати втішних слів, аби заспокоїти материнське серце. Тож низенько вклоняємося Вам і дякуємо за синів-Героїв” – зазначив голова адміністрації Е.Є. Томашевський.

Символ відзначення Перемоги – мак пам’яті. Ця квітка традиційно символізує у Європі пам’ять про загиблих героїв. Для нас, українців, квітка маку є особливим символом – це сонце, воля, гордість і краса. Тому, власноруч виготовлені руками дітей району маки, як знак пам’яті та шани подарували ветеранам. Ми пам’ятаємо, яким жахіттям була Друга світова для наших дідів і прадідів, ми пам’ятаємо, що той хто захищає свою землю, завжди перемагає. Пам’ятати – це наш святий обов’язок перед тими, кого вже немає з нами. І особливо перед тими, чиє життя тільки починається, бо вони – наше продовження, наша моральна висота.

Прес-служба райдержадміністрації.

SL744942_1 SL744924_1 SL744901_1 SL744976_1