Додому ІНФОРМАЦІЯ Декларування – 2016: громадяни визначають податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних...

Декларування – 2016: громадяни визначають податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб та військового збору

491
ПОДІЛИТИСЬ

Декларуючи доходи за 2015 рік, фізичні особи визначають податкові зобов’язання як з податку на доходи фізичних осіб, так і з військового збору, – інформує Бердичівська ОДПІ.

Відповідно до пп.1.2 п. 16 прим. 1 підрозд. 10 розд. XX Податкового кодексу України об’єктом оподаткування військовим збором є доходи, визначені ст.163 Податкового кодексу України. Ставка збору – 1,5 відс. об’єкта оподаткування. При цьому нарахування, утримання, та сплата (перерахування) збору до бюджету здійснюється у порядку, встановленому ст.168 Податкового кодексу України.

Отже, за результатами звітного податкового року платник податку – фізична особа повинен подати декларацію та визначити податкові зобов’язання як з податку на доходи фізичних осіб, так і з військового збору. З цією метою з 1 січня 2016 року введено в дію нову декларацію, форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.15 №859.

Сума військового збору, що підлягає сплаті платником податків самостійно до бюджету за результатами звітного року, вказується у рядку 24.1 розділу IV нової декларації, а сума податку на доходи фізичних осіб – у рядку 23.1 IV нової декларації.

Податкова декларація про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2015 році, подається до податкової інспекції за місцем реєстрації до 1 травня 2016 року.

Громадянам, у яких виникатимуть питання щодо заповнення декларації про доходи, фахівці Бердичівської ОДПІ нададуть необхідні консультації за адресою: м. Бердичів, вул. Б.Хмельницького,24а,   зал №3 Центру обслуговування платників. Телефонувати: 2-40-28, 2-15-42.

Звертаємось до громадян з проханням не зволікати з поданням декларацій!

Бердичівська ОДПІ