Додому НОВИНИ Влада і громада День спогадів і молитви в Тереховому

День спогадів і молитви в Тереховому

700
ПОДІЛИТИСЬ

Урочистості 9 травня в Тереховому розпочались ходою учнів з живими квітами до пам’ятника загиблого льотчика Огурцова, іменем якого названа вулиця в селі, а згодом до братської могили полеглим в бою за визволення села. А неподалік за березами, меморіал воїнам-односельчанам, полеглим в 1941-1945 роках. Сюди живими потоками сходяться люди. Воїнам-терехівчанам художній організатор заходу Олена Петрівна Цалко читає посвяту – вірш “Маків цвіт”, учні старших класів продовжують святковий монтаж. Особливо зворушливо звучать молитви до Бога найменших діток, які просять захистити їх від зла, від жахів війни.

В урочистому заході беруть участь сільський голова Володимир Нарцизович Юзефович, директор школи Наталія Олександрівна Хмілевська, керівник фермерського господарства “Подільське” Михайло Анатолійович Хоренко, голова ради ветеранів Валентин Іванович Гаврилюк.

Отець Вадим святої церкви Іллі-Пророка з групою церковних служителів освячує стелу і править молитву во славу воїнів – вічну пам’ять полеглим і мир живим.

Дай, Боже, щоби людство у вік прогресу і глобалізації подорослішало і навчилося вирішувати проблеми в нашім Домі Буття способом порозуміння і примирення.

Тамара Яковчук

DSC_0175_1