Додому НОВИНИ Влада і громада Житомирських волонтерів “Об’єднання “Самопоміч” під час обстрілу у зоні АТО попередили про...

Житомирських волонтерів “Об’єднання “Самопоміч” під час обстрілу у зоні АТО попередили про провокації.

562
ПОДІЛИТИСЬ

Про провокації по відношенню до благодійного фонду “Народна поміч” повідомили житомирських волонтерів у зоні АТО. 26 липня волонтер “Об’єднання “Самопоміч” Олександр Таргонський після того, як розвантажив допомогу для захисників у населеному пункті Щастя, був попереджений, що на їхні автомобілі очікують неприємності. “Сюрприз” застав житомирян, коли вони потрапили під обстріл з боку сепаратистів, вирушаючи з Щастя. Саме цей обстріл зафіксували спостерігачі ОБСЄ.

За повідомленнями військових, вони знали про провокації по відношенню до волонтерів, а саме на адресу благодійного фонду “Народна поміч”. Після цього їх зупинила служба військового правопорядку і комендант під час обстрілу особисто був присутній при огляді автомобілів волонтерів. Вони також підтвердили, що благодійний фонд “замовили”.

Нагадаємо: благодійний фонд возить у зону АТО для захисників, дитячих притулків та шпиталів винятково харчування, одяг та спеціальне спорядження. Волонтери у зв’язку із розвитком своєї діяльності легалізували її в рамках саме благодійного фонду, який має відповідну ліцензію державного зразка. Відтак ні про яку незаконну діяльність не може йтися. Сподіваємося, що правоохоронці не будуть чинити перепон на шляху повернення волонтерів додому. Припускаємо, що це попередження пов’язане з тим, що напередодні волонтери вимагали у працівників Любарського райвідділу міліції на Житомирщині об’єктивно розслідувати справу у зв’язку із жорстоким побиттям їхнього побратима. Ми сподіваємося, що наші земляки, які 18-й раз їздили у зону бойових дій, без провокацій виїдуть із зони АТО.

Прес-служба “Об’єднання “Самопоміч” у Житомирі.