Додому ІНФОРМАЦІЯ Застосування РРО фізичними особами – підприємцями платниками єдиного податку другої та третьої...

Застосування РРО фізичними особами – підприємцями платниками єдиного податку другої та третьої груп

534
ПОДІЛИТИСЬ

Бердичівська ОДПІ нагадує, що Законом України від 01.07.2015 №569-VIII “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій”, який набрав чинності 23.07.2015, внесені зміни до пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) у частині застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) фізичними особами – підприємцями – платниками єдиного податку (далі – ФОП – платники ЄП) другої і третьої груп.

Так, пунктом 296.10 статті 296 Кодексу визначено, що РРО не застосовуються платниками єдиного податку:

– першої групи;

– другої і третьої груп (ФОП) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 мільйон гривень. У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1 мільйон гривень застосування РРО для такого платника ЄП є обов’язковим. Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника ЄП.

Якщо ФОП – платники ЄП третьої групи, за три квартали 2015 року перевищили обсяг доходу 1 мільйон гривень, то вони зобов’язані з 01.01.2016 при здійсненні своєї господарської діяльності розпочати застосовувати РРО, або перейти на використання виключно безготівкових розрахунків.

У разі, якщо ФОП – платники ЄП другої групи перевищили обсяг доходу 1 мільйон гривень у 2015 році (незалежно від місяця, в якому відбулося таке перевищення), то вони зобов’язані з 01.01.2016 при здійсненні своєї господарської діяльності розпочати застосування РРО.

Бердичівська ОДПІ