Додому ІНФОРМАЦІЯ Звіти з ЄСВ за новими формами подаються, починаючи з 1 липня цього...

Звіти з ЄСВ за новими формами подаються, починаючи з 1 липня цього року

437
ПОДІЛИТИСЬ

Нові форми звітності з ЄСВ затверджені наказом Міністерства фінансів України від 11.04.2016 року № 441 “Про внесення змін до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”.

Однак, згідно з нормами Податкового кодексу України до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

Тому, звітність за травень 2016 року подається у червні 2016 року за діючими формами, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 №435.

Звітність за новими формами подаватиметься платниками єдиного внеску, починаючи з 1 липня 2016 року. Тобто за звітний період “червень 2016 року”.

Для зручності суб’єктів господарювання Державною фіскальною службою розроблені електронні формати звітів з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Бердичівська ОДПІ